Netflix: Έρχονται σύντομα νέες αυξήσεις στα πακέτα της πλατφόρμας

Η Netflix είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνει σταδιακά τις τιμές των συνδρομητικών της πακέτων, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία streaming σε επιστολή της προς τους μετόχους της. Η πληροφορία αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας, όπου κοινοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μελλοντικά της σχέδια σχετικά με την κερδοφορία.

Σε γενικές γραμμές, η Netflix αναφέρει ότι στοχεύει να διαθέσει "μια σειρά από τιμές και πακέτα για να καλύψει ένα ευρύ φάσμα αναγκών" και χαρακτηρίζει τις τιμές της χαμηλότερης βαθμίδας "ιδιαίτερα ανταγωνιστικές". Όπως φαίνεται, οι μελλοντικές αυξήσεις των τιμών είναι στα σκαριά, με τη Netflix να προσθέτει: "καθώς επενδύουμε και βελτιώνουμε το Netflix, θα ζητάμε περιστασιακά από τα μέλη μας να πληρώνουν λίγο παραπάνω για να ανταποκρίνονται σε αυτές τις βελτιώσεις”.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η Netflix έχει αυξήσει τις τιμές της πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, με πιο πρόσφατη τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η επιστολή προς τους επενδυτές αναφέρεται επίσης στο σχέδιο για τις διαφημίσεις στο Netflix, το οποίο φαίνεται να έχει λειτουργήσει καλά για την εταιρεία από τότε που εισήγαγε για πρώτη φορά πακέτα με διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς.

Χάρη στη σταδιακή κατάργηση του βασικού πακέτου χωρίς διαφημίσεις για νέους και επιστρέφοντες χρήστες, η Netflix αναφέρει ότι το 40% των εγγραφών αντιστοιχούν πλέον σε λογαριασμούς με διαφημίσεις. Σχεδιάζει να προχωρήσει περαιτέρω στη σταδιακή κατάργηση και των Basic λογαριασμών, η οποία θα αρχίσει να εφαρμόζεται στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, δηλαδή σε λίγους μήνες.

Η τελευταία παράμετρος που θίγει η Netflix είναι το account sharing. Παρόλο που κάποιοι αποκήρυξαν το Netflix αφού αφαίρεσε τη δυνατότητα κοινής χρήσης λογαριασμών σε όλα τα νοικοκυριά, η στρατηγική αυτή φάνηκε να λειτουργεί καλά για την εταιρεία. "Πιστεύουμε ότι αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το πρόβλημα της κοινής χρήσης λογαριασμών", αναφέρει η επιστολή προς τους επενδυτές, "διασφαλίζοντας ότι όταν οι χρήστες απολαμβάνουν το Netflix, θα πληρώνουν και για την υπηρεσία”.

Συμπερασματικά, η Netflix γίνεται σιγά-σιγά πιο επιθετική όσον αφορά την κερδοφορία της, με μια πρόσφατη έκθεση να υποδηλώνει ότι αυτό μπορεί σύντομα να επεκταθεί και στην δραστηριότητα των παιχνιδιών της. Μολονότι η βιβλιοθήκη παιχνιδιών του Netflix δεν περιλαμβάνει προς το παρόν διαφημίσεις και μικροσυναλλαγές, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σύντομα.

[via]

Loading