NFC chips για την ανίχνευση απομιμήσεων

Αναμφίβολα, η NFC (Near Field Communication) είναι μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία. Στο παρελθόν έχουμε δει ουκ ολίγες εφαρμογές της, από το Google Wallet και τα NFC-enabled παιχνίδια της Nokia μέχρι το αυτόματο ξεκλείδωμα πορτών.

Αυτή τη φορά, θα δούμε μια ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα χρήση της τεχνολογίας που στόχο έχει να προστατέψει τους καταναλωτές από προϊόντα-απομιμήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω ενός νέου chip με την ονομασία VaultIC150 ο διαχωρισμός των γνήσιων προϊόντων από τις απομιμήσεις τους γίνεται πιο εύκολος από ποτέ. Αυτό που έχουν να κάνουν οι κατασκευαστές είναι να ενσωματώσουν το chip στα προϊόντα τους, το οποίο, μάλιστα, έχει πολύ χαμηλό κόστος. Στη συνέχεια οι αγοραστές μπορούν πολύ απλά να σκανάρουν το προϊόν με το NFC-enabled smartphone τους και να διαπιστώσουν τη γνησιότητα του.

To chip παρέχει αυξημένη ασφάλεια  τραπεζικού επιπέδου, καθώς και ανιχνευτές για την οποιαδήποτε παραβίαση ή αλλοίωση του. Φυσικά, βασική προϋπόθεση είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την κατασκευή απομιμήσεων να μη βρουν τρόπο να προμηθευτούν τα εν λόγω chips.

[πηγή InsideSecure]
Loading