Google Wallet: Το smartphone μετατρέπεται σε πορτοφόλι (τουλάχιστον στις ΗΠΑ)!

Η Google παρουσίασε το σύστημα πληρωμών Google Wallet, με το οποίο θέλει να μετατρέψει τα smartphones σε ψηφιακά πορτοφόλια για την πραγματοποίηση αγορών, αλλά και για την προώθηση της υπηρεσίας προσφορών Google Offers!

Google Wallet

Οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν την εφαρμογή Google Wallet στις Android συσκευές τους και στη συνέχεια να πραγματοποιούν αγορές σε συμβεβλημένα καταστήματα, απλά ακουμπώντας τη συσκευή τους στο ειδικό panel του καταστήματος.

Η επικοινωνία του smartphone με το ειδικό panel γίνεται χάρι στο NFC chip της συσκευής (προς το παρόν υποστηρίζεται μόνο το Nexus S), αλλά η Google υπόσχεται ότι θα υποστηρίζει και συσκευές χωρίς το ειδικό chip μέσω αυτοκόλλητων NFC stickers.

Ο χρήστης θα πρέπει να έχει δηλώσει τουλάχιστον μία πιστωτική κάρτα στο λογαριασμό που διατηρεί στο Google Wallet, η οποία θα παίζει το ρόλο της Google Card (GCard), και θα έχει τη δυνατότητα προσθαφαίρεσης χρημάτων μέσω του συστήματος NFC. Φυσικά, μπορεί να προσθέσει περισσότερες κάρτες εάν το επιθυμεί.

Η Google έχει κλείσει συμφωνίες με εταιρίες στις ΗΠΑ (Subway, Macy's, Walgreens, Toys' R Us, First Data, Citibank, MasterCard και Sprint) και η δοκιμαστική περίοδος του Google Wallet θα ξεκινήσει από San Francisco και Νέα Υόρκη το καλοκαίρι.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Google θέλει να φέρει την εφαρμογή Google Wallet και στα ανταγωνιστικά mobile λειτουργικά συστήματα, όπως το iOS της Apple και το Windows Phone της Microsoft!

Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία αναφορά για επέκταση του συστήματος πληρωμών στην Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Loading