OnePlus και OPPO θα φέρουν το Gemini AI της Google στις συσκευές τους

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι παντού αυτές τις μέρες, και ενώ η OPPO δεν μοιράστηκε τα σχέδιά της για την ενσωμάτωση της παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης όταν λάνσαρε το ColorOS 14 στα τέλη του περασμένου έτους, αυτό αλλάζει τώρα. Στην εκδήλωση Google Cloud Next '24, η OPPO ανακοίνωσε ότι θα φέρει το Gemini Ultra 1.0 της Google στα OPPO και OnePlus smartphones αργότερα μέσα στο 2024.

Η Google παρουσίασε το Gemini Ultra 1.0 νωρίτερα το 2024, το τελευταίας τεχνολογίας AI LLM που τροφοδοτεί το Gemini Advanced chatbot. Η Google αναφέρει ότι το LLM έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται "εξαιρετικά πολύπλοκες εργασίες" και ότι κατανοεί το πλαίσιο για να παρέχει χρήσιμες συστάσεις και ιδέες.

Η OPPO αναφέρει ότι η ενσωμάτωση του Gemini Ultra 1.0 θα "αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν" με τις συσκευές τους. Ενώ το LLM έρχεται στις συσκευές της OPPO και της OnePlus αργότερα μέσα στη χρονιά, δεν υπάρχει καμία αναφορά για το ποιες από αυτές θα έχουν πρόσβαση στο chatbot, κάτι που αναμένεται ότι θα αποκαλυφθεί αργότερα.

Η Nicole Zhang, Γενική Διευθύντρια προϊόντων AI για την OPPO και την OnePlus, μίλησε για τους τέσσερις βασικούς πυλώνες που θα καθοδηγήσουν τη χρήση της AI στα smartphones: "πρέπει να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τους πόρους, να διαθέτει ικανότητες αυτοεκμάθησης, να αντιλαμβάνεται τον πραγματικό κόσμο και να προσφέρει δημιουργικότητα στους χρήστες του".

Πέρα από αυτό, δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Η OPPO χρησιμοποιεί το προσαρμοσμένο AndesGPT για να παρέχει λειτουργίες όπως το AI Eraser στις συσκευές της και αυτό είναι παρόμοιο με το Magic Eraser της Google. Προφανώς, ο κατασκευαστής θέλει να ενισχύσει τη σουίτα τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή του, και με την Honor να επενδύει επίσης πολύ στην τεχνητή νοημοσύνη με το Magic Portal, είναι πιθανό ότι θα δούμε περισσότερους κινέζους κατασκευαστές να εισάγουν παρόμοια χαρακτηριστικά στο κοντινό μέλλον. Υπενθυμίζουμε ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα έρθουν και στα smartphones της OnePlus.

Loading