Η αγορά των PCs σε πτώση για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια ανοδικής πορείας, η αγορά των PCs αναμένεται ότι θα παρουσιάσει πτώση κατά 1.2% σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς οι εταιρείες παραγωγής αναμένεται ότι θα αποστείλουν συνολικά 348.7 εκατ. τεμάχια μέσα στο 2012 έναντι 352.8 εκατ. τεμάχια το 2011, ενώ μόνο η Lenovo έχει να παρουσιάσει αύξηση στις πωλήσεις.

Global PC Sales

Σύμφωνα με την έρευνα του iSuppli, οι καταναλωτές επαναπροσδιόρισαν τις ανάγκες τους λόγω της ανόδου των φορητών συσκευών (smartphones, tablets), οι οποίες γίνονται συνεχώς ισχυρότερες και φθηνότερες, ενώ και η οικονομική κρίση που μαστίζει το Δυτικό κόσμο έχει βάλει ένα φρένο στις αναβαθμίσεις.

Εξάλλου, επικρατεί σκεπτικισμός για τις απογοητευτικές πωλήσεις των Ultrabooks, παρά την επιθετική προώθηση από την Intel και τις εταιρείες κατασκευής. Οι περισσότεροι αναλυτές κοιτάζουν προς την κυκλοφορία του Windows 8 (26 Οκτωβρίου) για να δοθεί μια έξτρα ώθηση στις πωλήσεις των PCs και με τις γιορτές να πλησιάζουν, αλλά κανείς δεν ποντάρει τα χρήματα του για την ανάκαμψη της αγοράς.

Έφτασε το τέλος των PCs ή κρίση είναι και θα περάσει;

[via iSuppli]

Loading