Phil Spencer: Το Xbox καλύτερο του PS5 και η πρόθεση να εξαγοράσουν τη...Nintendo

Συνεχίζουμε με τις αποκαλύψεις από τα έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν στη δικαστική διαμάχη της Microsoft με την FTC για την επικείμενη εξαγορά της Activision Blizzard που μας έδωσαν άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για το μέλλον του Xbox. Αυτή τη φορά μπαίνουν στο παιχνίδι η Sony και η Nintendo στις αναφορές του επικεφαλής του τμήματος Xbox, Phil Spencer.

Σε email που αντάλλαξε το 2020 ο Phil Spencer με τους CEO και CFO της Microsoft, Satya Nadella και Amy Hood, παραδέχτηκε μεν ότι το Xbox One έχασε τον «πόλεμο» με το PS4, αλλά αφότου είδε την παρουσίαση του PS5 ένιωσε υπερήφανος για την ομάδα που κατασκεύασε το Xbox Series X/S διότι το δικό τους προϊόν είναι πολύ καλύτερο όχι μόνο στο hardware, αλλά κυρίως στη συνολική εμπειρία gaming που προσφέρει.

Από άλλο email που αντάλλαξε την ίδια χρονιά με τους επικεφαλής των τμημάτων marketing της εταιρείας, Chris Capossela και Takeshi Numoto, προκύπτει η πληροφορία ότι συζητούσαν και πάλι το ενδεχόμενο να καταθέσουν πρόταση εξαγοράς της Nintendo σε κάποια φάση στο μέλλον!

Ο Spencer συμφώνησε με τους συνομιλητές του ότι η Nintendo είναι το σημαντικότερο κομμάτι που θα μπορούσε να αποκτήσει η Microsoft για να κυριαρχήσει στον χώρο του gaming και θεωρούσε ότι η εταιρεία του βρίσκεται στην καλύτερη θέση (σ.σ. σε σύγκριση με άλλες εταιρείες των ΗΠΑ) για να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Παρόλα αυτά, παραδέχτηκε ότι εξαγορά είναι ιδιαίτερα δύσκολη, διότι η Nintendo δεν έχει ανάγκη από χρήματα, ενώ πίστευε πως μια απόπειρα επιθετικής εξαγοράς δεν θα είχε αποτέλεσμα γι’ αυτό θα ήταν καλύτερα να περιμένουν.

Σε κάποια στιγμή, η εξαγορά της Nintendo θα ήταν μια κίνηση - επισφράγιση της καριέρας μου και ειλικρινά πιστεύω ότι θα ήταν καλό να συμβεί και για τις δύο εταιρείας. Απλά παίρνει πολύ χρόνο στη Nintendo να καταλάβει ότι το μέλλον της υφίσταται μακριά από το δικό της hardware. Πραγματικά πολύ χρόνο.

Όπως σημειώσαμε και σε προηγούμενες αναφορές μας, όλα αυτά που έρχονται στη δημοσιότητα αποτελούν σχέδια της Microsoft που συζητήθηκαν εκ των έσω. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα προχωρούσε ή θα προχωρήσει σε αυτές τις κινήσεις. Άλλωστε, στην προηγούμενη απόπειρα της εταιρείας να εξαγοράσει τη Nintendo στα τέλη των ‘90s, οι πληροφορίες λένε ότι στην Ιαπωνία ακόμα γελούν…Ποτέ δεν ξέρεις, όμως…

[via]

Loading