Η Microsoft επιχείρησε κάποτε να εξαγοράσει τη Nintendo...

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Xbox και με αφορμή την επέτειο, το δίκτυο Bloomberg πήρε συνεντεύξεις από 20+ άτομα που συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη δημιουργία της παιχνιδοκονσόλας. Μέσα από το εκτενέστατο αφιέρωμα που αξίζει να διαβάσετε, προέκυψαν ορισμένες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που αποδεικνύουν ότι η Microsoft έχει προσπαθήσει πολύ για να ισχυροποιήσει τη θέση της στον χώρο του gaming και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να είχε αλλάξει ριζικά η ιστορία αν προχωρούσαν κάποια από τα σχέδια της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Bob McBreen, πρώην επικεφαλής ανάπτυξης της Microsoft, αποκάλυψε πως η εταιρεία είχε προσεγγίσει πολλά μεγαθήρια της βιομηχανίας του gaming για να προχωρήσει στην εξαγορά τους. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι Nintendo, Electronic Arts (EA), Midway και Square! Η EA απάντησε με ένα απλό “όχι, ευχαριστούμε”, ενώ για τη Nintendo η εντολή που έδωσε ο πρώην CEO της Microsoft, ο περίφημος κ. Steve Ballmer, ήταν να μεταβούν στην Ιαπωνία υψηλόβαθμα στελέχη για να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις της. Εδώ αξίζει να διαβάσετε τη δήλωση του Kevin Bachus για το θέμα.

Ο Steve μας είπε να συναντηθούε με τη Nintendo για να συζητήσουμε εάν τους ενδιαφέρει η προοπτική να προχωρήσουμε στην εξαγορά τους. Η αντίδραση τους ήταν να…πεθάνουν στα γέλια. Φανταστείτε να έχετε κάποιον απέναντι σας και να σας κοροϊδεύει για περίπου μία ώρα. Κάπως έτσι εξελίχθηκε η συνάντηση μας…

Παρόλα αυτά, στελέχη της Nintendo επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία της Microsoft για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας και η Microsoft αποφάσισε να μοιραστεί μαζί τους τα σχέδια της για το hardware του Xbox. Η ιδέα ήταν να ασχοληθεί η Microsoft με το hardware και η Nintendo με κάποια games.

Η κατάσταση ήταν ξεκάθαρη: το hardware τους (σ.σ. της Nintendo) ήταν τραγικό, ειδικά σε σύγκριση με το Sony PlayStation. Επομένως, τους είπαμε ότι είναι πολύ καλύτεροι στην ανάπτυξη παιχνιδιών όπως το Mario κλπ. και να αφήσουν σε εμάς το τεχνικό κομμάτι. Δεν προχώρησε, όμως, η συνεργασία.

Σε ό,τι αφορά τη Square, αυτή τη φορά μετέβη ο ίδιος ο Steve Ballmer στην Ιαπωνία για να συζητήσει μαζί τους και είχε έτοιμη την οικονομική πρόταση της. Η Square την απέρριψε χαρακτηρίζοντας την ως υπερβολικά χαμηλή και μετά από λίγα χρόνια συνενώθηκε με την Enix για να φτιάξουν την…Square Enix. Τέλος, η Microsoft έκανε μια απόπειρα και για τη Midway, τη δημιουργό των NBA Jam και Mortal Kombat, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν σημεία συνεργασίας διότι θα ισοδυναμούσε με άμεση απόσυρση των παιχνιδιών της από το PlayStation.

xbox-history.jpg

Έχουν πλάκα αυτές οι ιστορίες όταν έρχονται στη δημοσιότητα μετά από χρόνια. Φανταστείτε πως θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί η βιομηχανία του gaming εάν η Microsoft κατάφερνε να πάρει στα χέρια της για παράδειγμα τη Nintendo. Ευτυχώς να λέμε…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading