Μάσκα αποτρέπει την αναγνώριση προσώπου από τα Google Glasses

privacy_visor

Πρόσφατα η Google ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας εφαρμογών αναγνώρισης προσώπου για τα Google Glasses, αντιλαμβανόμενη ότι δεν υπάρχει τρόπος να διασφαλιστεί ότι δεν παραβιάζουν το ιδιωτικό απόρρητο. Ωστόσο, επειδή κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι η απαγόρευση θα ισχύει και μελλοντικά, ερευνητές του National Institute of Informatics στην Ιαπωνία ανέπτυξαν ένα νέο είδος μάσκας που αποτρέπει την αναγνώριση από τα έξυπνα γυαλιά της Google.

H συσκευή διαθέτει 11 near-infrared LEDs που ενώ δεν είναι ορατά στο ανθρώπινο μάτι παρεμποδίζουν την αναγνώριση του προσώπου από τα Google Glasses. Περισσότερα στο video που ακολουθεί:

[via]

This entry was posted in Gadgets, Google, Technology and tagged . Bookmark the permalink.
  • AlexP

    Ωραία, οπότε στο άμεσο μέλλον οι μισοί ηλίθιοι θα φοράνε γυαλιά που θα βγάζουν φωτογραφίες και οι άλλοι μισοί ηλίθιοι θα φοράνε γυαλιά για να μην τους βγάζουν φωτογραφία. Φαντάζομαι θα βγεί και σε καπέλο, γραβάτα, μανικετόκουμπο, κούπα καφέ, nipple rings, σκουλαρίκια κλπ. Και θα είναι πολύ ωραίο, εκτός των άλλων, με τόσες κάμερες που είναι στημένες παντού να περνάει ο κόσμος και να μοιάζει με κονβόι από νταλίκες στην εθνική οδό… Μέχρι να αποφασίσει ό υπουργός δημόσιας τάξης ότι εκτός από την κουκούλα, τώρα και το λαμπάκι στο κούτελο θα είναι ιδιώνυμο αδίκημα!!!!

  • Kinezos

    θα βγει και σε υπόθετο;

  • ArisT

    Φόρα κουκούλα. Κοστίζει ένα ευρώ.