PS5 Pro: Αληθινές οι διαρροές. μεγάλη η αναβάθμιση σε ισχύ

Το περίφημο PS5 Pro της Sony ακούγεται σαν μια μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με την original έκδοση της παιχνιδοκονσόλας. Πρόσφατες αναφορές από το Moore's Law is Dead προκάλεσαν συζήτηση μεταξύ των gamers, καθώς ο YouTuber περιέγραψε σημαντικά άλματα ισχύος με το μοντέλο Pro. Τώρα ο Tom Henderson του Insider Gaming υποστηρίζει ότι οι διαρροές ήταν πραγματικές. Ο Henderson, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με τα τεκταινόμενα στη βιομηχανία, έχει αποδειχθεί αρκετές φορές αξιόπιστος με τις αναφορές του.

Το Insider Gaming ισχυρίζεται ότι έχει δει τα έγγραφα που διέρρευσαν για το PS5 Pro και ότι οι πληροφορίες προέρχονται από μια επαληθεύσιμη πύλη για προγραμματιστές του PlayStation. Σύμφωνα με τον Henderson, το PS5 Pro με την κωδική ονομασία "Trinity" θα έχει ισχύ 33,5 TFLOPs, που αντιπροσωπεύει αύξηση 225% στην ακατέργαστη απόδοση σε σχέση με το βασικό μοντέλο PlayStation 5. Εκτός από την τεράστια αύξηση της απόδοσης, το Pro λέγεται ότι θα χρησιμοποιεί δύο νέες προηγμένες ιδιόκτητες τεχνολογίες: έναν ενσωματωμένο επιταχυντή AI και κάτι που ονομάζεται PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling (PSSR), το οποίο είναι η εσωτερική απάντηση της Sony στους αναβαθμιστές DLSS της NVIDIA και FSR της AMD.

Η μηχανική μάθηση (ML) και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) αποτελούν σημαντικό μέρος της νέας ισχύος του PS5 Pro και η Sony χρησιμοποιεί και τις δύο αυτές τεχνολογίες σε διαφορετικό βαθμό από την κυκλοφορία του PS5 το 2020. Για παράδειγμα, οι ομάδες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής νοημοσύνης της Sony συνεργάζονται στενά με τις ομάδες ανάπτυξης των first-party τίτλων του PlayStation για την αξιοποίηση των πραγματικών πλεονεκτημάτων από τις δυνατότητες ML του PS5. Ως συγκεκριμένο παράδειγμα, το τμήμα AI/ML της Sony συνεργάστηκε με την Insomniac Games για να προσθέσει νέα επίπεδα λεπτομέρειας στις στολές του Spider-Man: Miles Morales.

Ακολουθούν οι προδιαγραφές που περιγράφονται στην αναφορά του Insider Gaming:

  • 45% ταχύτερο rendering από το PS5
  • 2-3x Ray-tracing (4x σε ορισμένες περιπτώσεις)
  • 33,5 Teraflops απόδοση
  • PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling)
  • Υποστήριξη για αναλύσεις έως και 8K προγραμματίζεται για μελλοντική έκδοση του SDK
  • Προσαρμοσμένη αρχιτεκτονική μηχανικής μάθησης
  • Επιταχυντής AI

Η Sony δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ή επιβεβαιώσει επίσημα την ύπαρξη του PlayStation 5 Pro, αλλά οι αναφορές υποδεικνύουν ότι θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στα τέλη του 2024.

[via]

Loading