Οι αντιδράσεις στον κόσμο για τον Steve Jobs

Steve Jobs Tribute Image

*Image by Charis Tsevis

Η είδηση για το θάνατο του Steve Jobs έχει κάνει το γύρω του κόσμου μέσα σε λίγες ώρες, με πρωτοφανείς αντιδράσεις και δηλώσεις από τον Barack Obama και τον Bill Gates, μέχρι τους καθημερινούς πολίτες που αφήνουν λουλούδια έξω από τα Apple Stores ανά τον κόσμο!

Steve Jobs Twitter Activity

Να σημειωθεί ότι έσπασε το ρεκόρ στο Twitter με περισσότερα από 42000 tweets/λεπτό, στις 17:00 ώρα San Francisco (02:00 ώρα Ελλάδας), με χιλιάδες χρήστες να εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στα hashtags που έχουν δημιουργηθεί.

Ακόμη, μεγάλα τεχνολογικά sites και blogs έχουν διαμορφώσει ανάλογα τις αρχικές σελίδες με αφιερώματα στον ηγέτη της Apple:

iPhonehellas.gr

Steve Jobs Tribute - iPhoneHellas.grWired

Steve Jobs Tribute - Wired

DailyBeast

Steve Jobs Tribute - DailyBeast

Gizmodo

Steve Jobs Tribute - Gizmodo

Google

Steve Jobs Tribute - Google

BoingBoing

Steve Jobs Tribute - BoingBoing

Ακολουθούν οι δηλώσεις:

Barack Obama, Πρόεδρος των ΗΠΑ

"Η Michelle και εγώ είμαστε στεναχωρημένοι με την είδηση του θανάτου του Steve Jobs.

Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους καινοτόμους Αμερικανούς, αρκετά γενναίος ώστε να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός για να πιστεύει ότι θα αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος για να το καταφέρει.

Δημιούργησε μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες στον κόσμο από το γκαράζ του, κατασκευάζοντας συσκευές που έφεραν το Internet στην τσέπη μας, και μετέτρεψε την τεχνολογία σε διασκέδαση και ευκολία, φέρνοντας τη χαρά σε εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες. Ο Steve έλεγε πάντα ότι ζούσε κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία του, και γι' αυτό άλλαξε τις ζωές μας, επαναπροσδιόρισε τη βιομηχανία και πέτυχε κάτι που λίγοι κατάφεραν στην ιστορία: να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο.

Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για τον Steve από το γεγονός ότι όλος ο κόσμος έμαθε για το θάνατο του από μια συσκευή που αυτός εφηύρε. Οι σκέψεις μας και προσευχές μας πηγαίνουν στη σύζυγο του Laurene, την οικογένεια του και όλους όσους τον αγαπούσαν"

Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft

Είμαι πραγματικά στεναχωρημένος για το θάνατο του Steve Jobs. Η Melinda και εγώ στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και οποιονδήποτε άγγιξε το έργο του Steve.

Γνωριστήκαμε πριν από 30 χρόνια, είμασταν συνάδελφοι, ανταγωνιστές και φίλοι για περισσότερο από τη μισή ζωή μας.

Ο κόσμος σπάνια βλέπει κάποιον με τόσο σοβαρή επιρροή όσο αυτή που είχε ο Steve, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι ορατά για πολλές γενιές ακόμα.

Για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να εργαστούμε μαζί του, ήταν μια τρομακτικά μεγάλη τιμή. Θα μου λείψεις Steve"

Eric Schmidt, Πρόεδρος της Google

"Ο Steve Jobs είναι ο πλέον επιτυχημένος CEO στις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια. Κατάφερε με μοναδικό τρόπο να συνδυάσει το όραμα ενός μηχανικού με την καλαισθησία για να χτίσει μια απίστευτη εταιρία. Ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς ηγέτες στην ιστορία"

Mark Zuckerberg, ιδρυτής και CEO της Facebook

Steve, σε ευχαριστώ που ήσουν μέντορας και φίλος. Σε ευχαριστώ που απέδειξες ότι αυτό που χτίζει κανείς μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Θα μου λείψεις.

Larry Page, συνιδρυτής και CEO της Google

"Είμαι πάρα πολύ λυπημένος στο άκουσμα για το θάνατο του Steve. Ήταν ένας σπουδαίος και λαμπερός άνθρωπος που κατάφερε τεράστια επιτεύγματα. Πάντα μπορούσε να πει με λίγες λέξεις αυτό που θα έπρεπε να σκεφτόμαστε προτού καν το σκεφτούμε. Η προσοχή του στον χρήστη, μεταξύ άλλων, ήταν αυτό που αποτέλεσε έμπνευση για μένα. Ήταν πολύ ευχάριστο από μέρους του όταν με πλησίασε αφού έγινα CEO της Google για να μου προσφέρει τις συμβουλές του, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν καλά. Οι σκέψεις μου είναι στους δικούς του και στην οικογένεια της Apple"

Sergey Brin, συνιδρυτής της Google

"Από τις πρώτες ημέρες της Google, όποτε ο Larry και εγώ ψάχναμε για έμπνευση, όραμα και ηγεσία, κοιτούσαμε στο Cupertino. Steve, το πάθος σου για τελειότητα γίνεται αντιληπτό από οποιονδήποτε έχει αγγίξει έστω και μια φορά κάποιο προϊόν της Apple (συμπεριλαμβάνεται το MacBook που γράφω αυτή τη στιγμή). Και εγώ το έχω βιώσει κατ΄ιδίαν τις λίγες φορές που συναντηθήκαμε.

Από μέρους όλων μας εδώ στη Google, και γενικότερα από τον κόσμο της τεχνολογίας, θα μας λείψεις. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια, τους φίλους και συναδέλφους στην Apple"

Steve Ballmer, CEO της Microsoft

"Θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου για το θάνατο του Steve Jobs, έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες στον τομέα μας και έναν πραγματικό οραματιστή. Η καρδιά μου βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του, την Apple και οποιονδήποτε έχει επηρρεάσει το έργο του"

Choi Gee-sung, CEO της  Samsung

"Η Samsung εκφράζει τη λύπη της για το θάνατο του Προέδρου Steve Jobs.

Ο Steve Jobs είναι υπεύθυνος για πληθώρα επαναστατικών αλλαγών στη βιομηχανία ΙΤ και ένας μεγάλος καινοτόμος. Το πνεύμα του και τα αξιομνημόνευτα επιτεύγματα του θα μείνουν για πάντα στη μνήμη των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Θα θέλαμε να εκφράσουμε ξανά τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συναδέλφους του"

Michael Dell, ιδρυτής και CEO της Dell

"Σήμερα ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή ηγέτη, η τεχνολογία έναν εμβληματικό θρύλο και εγώ έναν φίλο. Η κληρονομιά του Steve Jobs θα μείνει ζωντανή σε πολλές γενιές ακόμη. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου πηγαίνουν στην οικογένεια του και στην ομάδα της Apple"

Αυτές είναι μερικές από τις δηλώσεις που έγιναν για τον Steve Jobs από τον χώρο της τεχνολογίας (και της πολιτικής), αλλά μεγαλύτερη αξία έχουν οι εκδηλώσεις λατρείας των φίλων της Apple στα απανταχού Apple Stores ανά τον κόσμο. Δείτε στη gallery τις σχετικές φωτογραφίες από το Engadget:

Loading