Η επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις με μία γραμμή malware κώδικα αφορά και άλλες εταιρείες εκτός από τη Samsung!

USSD Android Exploit

Το θέμα των ημερών για τους κατόχους Android συσκευών της Samsung είναι φυσικά το κενό ασφαλείας που επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις με μια απλή γραμμή κώδικα malware, αν και η εταιρεία ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο update για τους κατόχους Samsung Galaxy S III (οι υπόλοιποι περιμένετε ενημέρωση). Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη Samsung, αλλά επηρρεάζει και άλλες Android συσκευές των HTC, Motorola και Sony!

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TNW, το πρόβλημα έχει επιβεβαιωθεί για τα HTC One X, HTC Desire, Motorola Defy, Sony Xperia Active και Sony Xperia Arc S, με το πρόβλημα να έχει εντοπιστεί στον native Android dialer, ο οποίος αναγνωρίζει τον malware κώδικα και τον καλεί όπως οποιονδήποτε κανονικό τηλεφωνικό αριθμό, προκαλώντας την επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις χωρίς την άδεια του χρήστη.

Πάντως, μέχρι να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα μπορείτε να ελέγξετε αν η συσκευή σας είναι ευάλωτη στην ιστοσελίδα του DylanReeve (με δική σας ευθύνη φυσικά), αλλά καλό θα ήταν να εγκαταστήσετε κάποιον εναλλακτικό dialer (π.χ. DialerOne) στη συσκευή σας από τους αρκετούς που υπάρχουν στο Google Play.

[via TNW]

Loading