Samsung Galaxy S III: Σημαντικό κενό ασφαλείας που οδηγεί στη διαγραφή της συσκευής και αχρήστευση της κάρτας SIM! [Video]

Samsung Galaxy S III

Το συνέδριο Ekoparty επεφύλασσε μια δυσάρεστη είδηση για τους κατόχους Samsung Galaxy S III (και πιθανότατα της πλειοψηφίας των συσκευών της εταιρείας με περιβάλλον  TouchWiz), καθώς αποδείχτηκε ότι μια απλή γραμμή κώδικα που μπορεί να αποσταλθεί μέσω ιστοσελίδας ή μέσω NFC ή μέσω QR code, επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής!

Ο ομιλητής Ravi Borgaonkar ανέφερε ότι ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία να λαμβάνει χώρα, αλλά δεν μπορεί να ανακόψει το reset, ιδιαίτερα στην περίπτωση που ο malware κώδικας είναι κρυμμένος σε QR code ή NFC tag.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο κώδικας απενεργοποιεί ταυτόχρονα την κάρτα SIM της συσκευής, με αποτέλεσμα ένα απλό μήνυμα που περιέχει link για website να είναι ικανό να αφήσει τον χρήστη με άδεια συσκευή και αχρηστευμένη SIM.

Μέχρι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το ζήτημα από τη Samsung, καλό θα είναι να απενεργοποιήσετε το αυτόματα άνοιγμα των links από οποιαδήποτε εφαρμογή ανάγνωσης QR ή NFC και φυσικά να προσέχετε ποια links επιλέγετε να ανοίγετε στον browser της συσκευής σας.

[ExquisiteTweets]

Loading