H ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία του δικού της Facebook

Tη δημιουργία του δικού της κοινωνικού δικτύου -τύπου Facebook- σχεδιάζει η ρωσική κυβέρνηση ως απάντηση στην αυξημένη χρήση των social media από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Τα Facebook, Twitter αλλά και τα ρωσικά VK και Odnoklassniki έχουν υπάρξει μέχρι τώρα οι πρώτες επιλογές τους για online διαμαρτυρία κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε περίπτωση που καταφέρει να τραβήξει κόσμο από τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες, η ρωσική κυβέρνηση θα μπορέσει να λογοκρίνει επιλεκτικά περιεχόμενο και να οδηγήσει τις ψηφιακές συζήτησεις μακριά από ευαίσθητα πολιτικά θέματα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε θα είναι εύκολη υπόθεση, αφού ένα κοινωνικό δίκτυο της ίδιας της κυβέρνησης θα δίνει στους χρήστες μια εντελώς διαφορετική, όχι και τόσο ανάλαφρη αίσθηση. Επιπλέον, ο ανταγωνισμός από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα στη Ρωσία είναι τεράστιος. Ενδεικτικά, το VK έχει αυτή τη στιγμή 115 εκατ. χρήστες, το Odnoklassniki 45 εκατ., το Twitter 5 εκατ., ενώ οι χρήστες του Facebook αυξάνονται με ρυθμό περίπου 375%.

[πηγή mashable]
Loading