Η Samsung θέτει νέο ρεκόρ ταχύτητας για τα δίκτυα 5G στα 7.5Gbps (940MB/sec)! [Videos]

samsung-5g

Πρώτα μας εντυπωσίασε με το νέο πρωτόκολλο 60GHz WiFi (ταχύτητα 4.6Gbps) και τώρα η Samsung θέτει νέο ρεκόρ ταχύτητας για το επόμενης γενιάς δίκτυο 5G φτάνοντας τα 7.5Gbps (940MB/sec), δηλαδή 30 φορές ταχύτερο από τα σημερινά 4G LTE.

Οι δοκιμές έγιναν σε πειραματικό δίκτυο 28GHz 5G και το αποτέλεσμα είναι 7 φορές μεγαλύτερο από αυτό που πέτυχαν τον Μάιο του 2013 (1Gbps). Επίσης, η Samsung είναι η πρώτη εταιρεία που πέτυχε σταθερή σύνδεση στα 1.2Gbps (150MB/sec) με φορητή συσκευή που βρίσκεται εντός κινούμενου οχήματος με ταχύτητα μεγαλύτερη των 100km/h.

Ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της Samsung, κ. ChangYeong Kim, δήλωσε:

"Θα συνεχίσουμε να τοποθετούμε υψηλότερα τον πήχη για να συνεισφέρουμε στη δημιουργία του πρωτοκόλλου 5G. Στην προσπάθεια αυτή θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με κατασκευαστές και ερευνητικά κέντρα απ' όλο τον κόσμο. Η ζήτηση για τηλεπικοινωνίες μέσω δικτύου 5G θα αυξηθεί δραματικά μέσα στα επόμενα χρόνια είτε μιλάμε για φορητές συσκευές, είτε cloud υπηρεσίες, είτε το Internet of Things"

Αν η ανάπτυξη συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς, τότε θα προλάβουν το χρονοδιάγραμμα για λανσάρισμα δικτύου 5G μέχρι το 2020.

[PR]

Loading