Η Samsung θέτει νέο ρεκόρ ταχύτητας για τα δίκτυα 5G στα 7.5Gbps (940MB/sec)! [Videos]

samsung-5g

Πρώτα μας εντυπωσίασε με το νέο πρωτόκολλο 60GHz WiFi (ταχύτητα 4.6Gbps) και τώρα η Samsung θέτει νέο ρεκόρ ταχύτητας για το επόμενης γενιάς δίκτυο 5G φτάνοντας τα 7.5Gbps (940MB/sec), δηλαδή 30 φορές ταχύτερο από τα σημερινά 4G LTE.

Οι δοκιμές έγιναν σε πειραματικό δίκτυο 28GHz 5G και το αποτέλεσμα είναι 7 φορές μεγαλύτερο από αυτό που πέτυχαν τον Μάιο του 2013 (1Gbps). Επίσης, η Samsung είναι η πρώτη εταιρεία που πέτυχε σταθερή σύνδεση στα 1.2Gbps (150MB/sec) με φορητή συσκευή που βρίσκεται εντός κινούμενου οχήματος με ταχύτητα μεγαλύτερη των 100km/h.

Ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της Samsung, κ. ChangYeong Kim, δήλωσε:

“Θα συνεχίσουμε να τοποθετούμε υψηλότερα τον πήχη για να συνεισφέρουμε στη δημιουργία του πρωτοκόλλου 5G. Στην προσπάθεια αυτή θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με κατασκευαστές και ερευνητικά κέντρα απ’ όλο τον κόσμο. Η ζήτηση για τηλεπικοινωνίες μέσω δικτύου 5G θα αυξηθεί δραματικά μέσα στα επόμενα χρόνια είτε μιλάμε για φορητές συσκευές, είτε cloud υπηρεσίες, είτε το Internet of Things”

Αν η ανάπτυξη συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς, τότε θα προλάβουν το χρονοδιάγραμμα για λανσάρισμα δικτύου 5G μέχρι το 2020.

[PR]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Featured, Network, Samsung, Technology. Bookmark the permalink.
  • Συχνότητα 60 Ghz σημαίνει πρακτικά line of sight. Το 802.11ad προορίζεται να αντικαταστήσει καλώδια ethernet και HDMI μέσα στο ίδιο δωμάτιο, για παράδειγμα στην καλωδίωση του home cinema. Στα 28 Ghz δεν πιστεύω τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα. Τόσο μικρό μήκος κύματος σημαίνει πολύ υψηλότερη διαμεταγωγή δεδομένων (bandwidth) αλλά πολύ πιο αδύναμο σήμα, με 100% μηδαμινή πρόσβαση σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ακόμη και πίσω από πολύ λεπτούς τοίχους. Ούτε η Samsung ούτε κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τους νόμους της φυσικής. Άρα αυτό το “ρεκόρ” δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα marketing & φουσκομετοχικό πυροτέχνημα.

  • Pingback: Η Samsung εξηγεί γιατί θα πρέπει να είμαστε ενθουσιασμένοι με το επερχόμενο δίκτυο 5G [Video]()