Η Samsung παρουσιάζει εντυπωσιακές εφαρμογές για εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα [Videos]

Εκτός από τα αποκαλυπτήρια νέων συσκευών, η Samsung ανακοίνωσε ότι το κοινό του MWC 2017 θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια γεύση από τα projects του τμήματος Samsung Creative Lab (C-Lab) που αφορούν την εκμετάλλευση των τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Αυτά περιλαμβάνουν μια εφαρμογή που προορίζεται να βοηθήσει ανθρώπους με προβλήματα όρασης να απολαύσουν τηλεόραση, ταινίες και βιβλία σε περιβάλλον VR, λογισμικό για σχεδιασμό επίπλων, ένα ζευγάρι  έξυπνων γυαλιών για ασύρματη αναμετάδοση υλικού VR/AR από άλλη συσκευή και μια εφαρμογή για ταξίδια που καταγράφει ήχο και videos σε 360°.

Η εφαρμογή Relúmĭno διορθώνει τις εικόνες και το κείμενο για ανθρώπους με προβλήματα όρασης και σύμφωνα με τη Samsung θα βελτιώσει θεαματικά την εμπειρία παρακολούθησης περιεχομένου χωρίς να απαιτείται επένδυση σε άλλα, δαπανηρά βοηθήματα.

Η εφαρμογή VuildUs βοηθά τον χρήστη να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο του σπιτιού του με τη βοήθεια κάμερας 360° και στη συνέχεια να το "ντύσει" με έπιπλα σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Θα προσφέρεται και η δυνατότητα αγοράς των επίπλων, ενώ οι διαστάσεις θα υπολογίζονται αυτόματα χωρίς να χρειάζεται η χρήση μέτρου.

Με την εφαρμογή traVRer, οι τουρίστες μπορούν να καταγράφουν videos 360° και ήχο, και στη συνέχεια να μοιράζονται τις λήψεις τους με φίλους. Το περιβάλλον χρήσης περιλαμβάνει έτσι ώστε να ακολουθείς την πορεία κατά την παρακολούθηση του video.

Τέλος, τα γυαλιά Monitorless διαθέτουν ηλεκτροχρωμική οθόνη για το streamάρισμα υλικού από συμβατές συσκευές με τη βοήθεια του πρωτοκόλλου Wi-Fi Direct. Τα γυαλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ως συσκευή εικονικής πραγματικότητας, όσο και σαν συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας με δυνατότητα ρύθμισης της διαφάνειας τους για να βλέπει ο χρήστης τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο.

[Samsung]

 

Loading