Κενό ασφαλείας στη lockscreen του Galaxy S III επιτρέπει την παράκαμψη της με μερικά clicks

Samsung Galaxy S III Unlock

Η Samsung και ειδικότερα οι κάτοχοι του Galaxy S III έρχονται αντιμέτωποι με ακόμη ένα κενό ασφαλείας, καθώς είναι εφικτό να παρακάμψει κανείς τη lockscreen της συσκευής πατώντας μερικά κουμπιά, χωρίς φυσικά να γνωρίζει τον κωδικό.

Όπως αναφέρει το FullDisclosure forum, ο επίδοξος “hacker” μπορεί να εισέλθει στη συσκευή ακολουθώντας την πολύ απλή διαδικασία που ακολουθεί: Στη lockscreen πατήστε Emergency Call, στη συνέχεια Emergency Contacts, έπειτα πιέστε μία φορά το Home button και σχεδόν άμεσα το power button. Αν το πετύχετε στον σωστό χρόνο, τότε με το πάτημα ξανά του power button θα βρεθείτε στη homescreen του Galaxy S III!

Ο tipster αναφέρει ότι δοκίμασε το σύστημα σε τρεις διαφορετικές συσκευές (περισσότερες από 20 φορές στο καθένα) και ότι λειτουργεί καλύτερα σε συσκευές που έχουν ενεργοποιημένη την εντολή auto rotation.

Το ζήτημα φαίνεται ότι αφορά τη Samsung και όχι το λειτουργικό σύστημα Android, άρα περιμένουμε ανάλογη αντιμετώπιση από την εταιρεία.

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Android, Misc, Mobiles, Samsung and tagged . Bookmark the permalink.
 • Γιάννης

  Δεν λειτουργεί στο δικό μου..
  Galaxy S3 16gb. Android 4.1.2 update

 • Ούτε σε μένα λειτουργεί. Galaxy S3 16gb. Android 4.1.2

 • john

  στο δικο μου λειτουργει…..
  Galaxy S3 16 GB 4.1.2

 • Alexandros

  Στο δικό μου με την 4η το πέτυχα….

 • prikismenos

  Του Android είναι το πρόβλημα. Δείχνει την home page για λίγα δευτερόλεπτα. Δεν είναι η μόνη φορά που κάνει πρόσβαση στην home page ενώ δε θα έπρεπε, πχ. υπάρχουν φορές που όταν κάνει start αργεί να διαβάσει την sim και φορτώνει πρόωρα την home page και μετά θυμάται ότι έχει και έναν κωδικό sim να διαβάσει πριν δώσει πρόσβαση. Anyway, ότι πληρώσεις παίρνεις.

 • Spuros Xrusikopoulos

  Iphonakides osoi laspi k na riksete den pate pouthena m t iphone 5 mprosta st s3 se 4.1.2 dn ginetai auto…

 • τρίχες κατσαρές
  το κλείδωμα της SIM ΔΕΝ είναι κλείδωμα του τηλεφώνου
  όταν καταλάβεις τη διαφορά το ξανασυζητάμε

 • Λουσιόπουλος Ιωάννης

  pos to kanete akribos gia na to dokimaso?

 • dfsdf

  200 φορές το δοκίμασα αλλά τίποτα..

 • Pingback: Νέο κενό ασφαλείας στο Galaxy Note II επιτρέπει στον καθένα να απενεργοποιήσει τη lockscreen [Video]()

 • Pingback: Κενό ασφαλείας και για τη lockscreen του Sony Xperia Z [Video]()

 • prikismenos

  Φίλε NLS κάπου το χάνεις. To Android συμπεριφέρεται τελείως λάθος όσο αφορά τη λειτουργία της συσκευής ώς κινητό τηλέφωνο. Μπορεί να είναι σχετικά καλό για tablet, αλλά για κινητό είναι τελειώς μάπα. Αυτό που κάνει στο start, δείχνει κανονικά την επιφάνεια εργασίας και μετά απο λίγο, στο άσχετο, θυμάται για το κωδικό πρόσβασης PIN και παγώνει ώσπου να δοθεί σωστός κωδικός, Δηλαδή κάνει το ανάποδο απο αυτό που λες, κλειδώνει ετεροχρονισμένα τη συσκευή μέχρι να δώσεις κωδικό PIN, που για εμένα είναι τελείως λάθος. Είτε θα έπρεπε να κλειδώνει τη συσκευή εξαρχής και όχι εκ των υστέρων, είτε να αφήνει τη συσκευή να ανοίγει και απλά μετά να ζητάει να δώσεις σωστό κωδικό PIN για να εκτελέσεις τις λειτουργίες που αφορούν το GSM. Έτσι όπως είναι υλοποιημένο είναι μια σκέτη τρύπα, με άπειρα security issues, άστο καλύτερα μη το ψάχνεις γιατί θα παχύνεις κιάλλο.

 • Μα τι λες, ακριβώς αυτό κάνει.