Samsung Galaxy S5: Έμεινε πίσω από το iPhone 5S στις πωλήσεις μόλις στον 2ο μήνα κυκλοφορίας

A sales assistant holding Samsung Electronics' Galaxy 5 smartphone and Apple Inc's iPhone 5 smartphone poses for photographs at a store in Seoul

Την περασμένη εβδομάδα και με αφορμή το κλείσιμο του δεύτερου οικονομικού τριμήνου, η Samsung παραδέχτηκε ότι οι πωλήσεις των smartphones της δεν είναι οι αναμενόμενες με αποτέλεσμα τα έσοδα να παρουσιάζουν πτώση, κυρίως λόγω του κορεσμού της αγοράς από φθηνά μοντέλα. Σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται και η έρευνα της Counterpoint για να αποδείξει ότι η εταιρεία έχει πρόβλημα και στην αγορά των high-end συσκευών.

Συγκεκριμένα, το Samsung Galaxy S5 έμεινε 2 εκατ. πωλήσεις πίσω από το iPhone 5S για το μήνα Μάιο (5 εκατ. έναντι 7 εκατ.) παρότι ήταν μόλις ο δεύτερος μήνας κυκλοφορίας του. Η έρευνα έγινε σε 35 αγορές που καλύπτουν περίπου το 90% της παγκόσμιας πίτας και αποδεικνύεται ότι το κοινό έδειξε μεγαλύτερη προτίμηση στο iPhone 5S, αψηφώντας το γεγονός ότι κυκλοφόρησε σχεδόν 8 μήνες πριν τη ναυαρχίδα της Samsung και ότι σε 3 μήνες θα παρουσιαστεί το iPhone 6.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα της Counterpoint γίνεται με βάση τις πραγματικές πωλήσεις και όχι τις αποστολές (shipments). Ίσως η απάντηση της Samsung να κρύβεται τελικά στο μεταλλικό Galaxy F (ή Alpha ή Prime).

[via]

Loading