Samsung SIMBAND: Η ανοικτή πλατφόρμα υγείας της εταιρείας για τις φορετές συσκευές του μέλλοντος [Videos]

simband-3

Η Samsung παρουσίασε το όραμα της για το μέλλον των φορετών συσκευών υγείας αποκαλύπτοντας το SIMBAND, ένα fitness gadget - αναφορά που θα υποστηρίζεται από την cloud πλατφόρμα SAMI (Samsung Architecture for Multimodal Interactions). Πρόκειται καθαρά για concept που σκοπός του είναι να δείξει τον δρόμο που θα ακολουθήσουν τα επόμενης γενιάς gadgets υγείας (π.χ. Gear Fit), χάριν στους αναβαθμισμένους αισθητήρες και το ανοικτό προς όλους οικοσύστημα SAMI.

Η Samsung συνεργάστηκε με το ίδρυμα IMEC για τον σχεδιασμό ενός εξελιγμένου module βιο-αισθητήρα που θα τοποθετείται επάνω στη συσκευή-αναφορά από την πλευρά που έρχεται σε επαφή με τον καρπό. Οι πληροφορίες που θα λαμβάνει θα εμφανίζονται στην οθόνη και θα αποστέλλονται ασύρματα σε άλλες συσκευές μέσω Bluetooth ή WiFi.

Μερικοί πιθανοί αισθητήρες που αναφέρει η Samsung:

  • Πολλαπλής φωτοπληθυσμογραφίας (PPG): Μέτρηση αρτηριακής πίεσης και καρδιακού παλμού με χρήση φωτός
  • Ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG): Μέτρηση καρδιακού παλμού, ρυθμού και αρτηριακής πίεσης
  • Βιοηλεκτρικής Εμπέδησης: Μέτρηση σύστασης σώματος και ροής αίματος
  • Γαλβανικής αντίδρασης δέρματος (GSR): Μέτρηση ηλεκτρικής αγωγιμότητας του δέρματος για έλεγχο επιπέδων άγχους
  • Θερμόμετρο: Μέτρηση θερμοκρασίας σώματος με χρήση αλγορίθμων, χρήσιμο και για την μέτρηση καύσης θερμίδων

Στόχος της Samsung είναι να παρέχει παρακολούθηση των δεικτών 24/7, ενώ θα εργαστεί και επάνω στη δημιουργία ενός μαγνητικού φορτιστή μπαταρίας που θα κουμπώνει επάνω στη συσκευή για να τη φορτίζει όταν ο χρήστης κοιμάται.

Ήδη έχουν μοιραστεί πρωτότυπα σε επιλεγμένους συνεργάτες και μέχρι το τέλος του έτους θα δοθούν σε developers για εκμετάλλευση των αισθητήρων με ποικίλους τρόπους.

"Το module του αισθητήρα επιτρέπει την ενσωμάτωση πολλών διαφορετικών αισθητήρων σε μια φορετή συσκευή. Το project είναι ανοικτό και διαθέσιμο προς όλη την τεχνολογική και ιατρική κοινότητα για την ανάπτυξη νέων αισθητήρων και αλγορίθμων που θα ενισχύσουν το οικοσύστημα"

Σε ό,τι αφορά την πλατφόρμα SAMI, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συγκεντρώνει τα δεδομένα των τύπου SIMBAND συσκευών και ουσιαστικά να αποτελέσει μια τεράστια βάση δεδομένων που θα παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για την υγεία με βάση το διαφορετικό περιβάλλον, την τοποθεσία κλπ. (ή απλά για ακόμη ένα φακέλωμα...).

Να υπενθυμίσουμε ότι κάτι παρόμοιο αναμένεται ότι θα ανακοινώσει και η Apple στο επερχόμενο WWDC με την εφαρμογή Healthbook.

Περισσότερες πληροφορίες για το project εδώ.

Loading