Samsung "The Safety Truck": Φορτηγά με οθόνες στις πίσω πόρτες για αποφυγή ατυχημάτων προσπέρασης [Video]

samsung-truck

Η Αργεντινή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές για τη Samsung και γι' αυτό διατηρεί έναν μεγάλο στόλο φορτηγών που μεταφέρουν τις συσκευές της μέσα στη χώρα. Όμως, η Αργεντινή βρίσκεται πολύ υψηλά και στον αριθμό τροχαίων ατυχημάτων, με τη Samsung να ισχυρίζεται πως κάθε μία ώρα ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του στους δρόμους και το 80% αυτών των ατυχημάτων οφείλεται σε προσπεράσεις.

Αναγνωρίζοντας ότι η προσπέραση ενός μεγάλου φορτηγού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, λόγω της περιορισμένης ορατότητας για το τι συμβαίνει στο αντίθετο ρεύμα και μπροστά από το φορτηγό, η Samsung αποφάσισε να εξοπλίσει τον στόλο της με ασύρματες κάμερες και οθόνες.

Οι ασύρματες κάμερες τοποθετούνται στον μπροστινό προφυλακτήρα και οι οθόνες ενσωματώνονται στις πίσω πόρτες του φορτηγού. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί (σε πραγματικό χρόνο) στις πόρτες τι συμβαίνει μπροστά από το φορτηγό προτού αποφασίσει να προσπεράσει. Να σημειωθεί, επίσης, ότι οι κάμερες έχουν night vision mode για να παρέχουν εικόνα ακόμη και τη νύχτα. Αρκετά απλή, αλλά πολύ ουσιώδης κίνηση.

 

[via]

Loading