Samsung Wind-Free: Το καινοτόμο κλιματιστικό της εταιρείας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη

[Δ.Τ.]

Η Samsung ανακοίνωσε την διάθεση του νέου Wind-Free επιτοίχιου κλιματιστικού, του μοντέλου AR9500M, εμπλουτίζοντας τη διαθέσιμη σειρά προϊόντων κλιματισμού για την Ευρωπαϊκή αγορά.

Το Wind-Free Cooling είναι μια αποκλειστική τεχνολογία της Samsung, που διατηρεί μια άνετη θερμοκρασία στο δωμάτιο, χωρίς τη δυσάρεστη αίσθηση του κρύου αέρα, προσφέροντας μια ιδανική θερμοκρασία εσωτερικού χώρου για πιο ποιοτικό ύπνο. Αυτό το κλιματιστικό, που αλλάζει τα δεδομένα, έχει σχεδιαστεί για να επιλύσει δύο συχνούς προβληματισμούς των καταναλωτών: την ενόχληση από τα κρύα ρεύματα αέρα καθώς και τους υψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το αποτέλεσμα αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην ήπια διασπορά του κρύου αέρα μέσα από 21.000 μικρούς αγωγούς αέρα, μια μέθοδος που δημιουργεί “still air” (ακινησία αέρα), καθώς ο αέρας κινείται με ταχύτητα πιο χαμηλή από 0.15m/s*. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, το μοντέλο AR9500M χαμηλώνει τη θερμοκρασία γρήγορα χάρη στη λειτουργία Fast Cooling Mode (Λειτουργία Γρήγορης Ψύξης), ενώ μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία, αλλάζει αυτόματα στη λειτουργία Wind-FreeTM Cooling Mode (Λειτουργία Ψύξης Χωρίς Αέρα). Το συγκεκριμένο σύστημα ψύξης 2 βημάτων έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την κατανάλωση ενέργειας έως και 72%. **

Τα παραπάνω αποτελέσματα επιτυγχάνονται χάρη στον επαναστατικό συμπιεστή Digital Inverter με 8 Πόλους και την τεχνολογία PowerBoost της Samsung. Το μοτέρ με 8 πόλους, το οποίο διαθέτει 8 μαγνήτες αντί των συνήθων τεσσάρων, παράγει λιγότερες διακυμάνσεις ροπής, καταναλώνοντας συνολικά λιγότερη ενέργεια. Η PowerBoost τεχνολογία μειώνει το χρόνο που χρειάζεται ένας συμπιεστής για να πετύχει τα μέγιστα Hertz.

Η μοναδική Τριγωνική Αρχιτεκτονική του AR9500M διαθέτει ευρύτερη είσοδο αέρα με αναβαθμισμένη δομή και επιτρέπει να αναρροφάται αμέσως περισσότερος αέρας. Επιπλέον, το βέλτιστο πλάτος και η γωνία εξόδου αέρα, οι επιπλέον λεπίδες V καθώς και ο μεγάλος ανεμιστήρας, ο οποίος είναι κατά 22% μεγαλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, διασφαλίζουν ότι ο αέρας ψύχεται και εξάγεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, πιο μακριά και σε μεγαλύτερο εύρος, έτσι ώστε να φθάνει σε κάθε γωνιά του δωματίου.

Το AR9500M είναι συμβατό με Wi-Fi και μπορεί να ελεγχθεί από οπουδήποτε με τη χρήση ενός smartphone μέσω της εφαρμογής Samsung Smart Home. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίζουν εξ αποστάσεως τη θερμοκρασία, να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις, να λαμβάνουν ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το πώς λειτουργεί το κλιματιστικό τους, να παρακολουθούν την καθημερινή κατανάλωση ενέργειας, να βρίσκουν λύσεις σε τυχόν βλάβες όταν απαιτείται κάποια επισκευή, και να συγχρονίζουν και άλλες έξυπνες συσκευές με το κλιματιστικό τους.

Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία διακρίθηκε φέτος στα Βραβεία Καινοτομίας της CES 2017.

Μαζί με το λανσάρισμα του AR9500M, η Samsung προσπαθεί να επεκτείνει τις δραστηριότητές στον τομέα του κλιματισμού στην Ευρώπη με τη Samsung Electronics Air Conditioner Εurope (SEACE), που δημιουργήθηκε πρόσφατα, τον Οκτώβριο του 2016, ως αποκλειστικός οργανισμός πωλήσεων και μάρκετινγκ, καλύπτοντας συνολικά 17 αγορές στην Ευρώπη. Σηματοδοτώντας την άφιξη μιας νέας εποχής για την παγκόσμια βιομηχανία κλιματισμού, η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο σε έναν ιδιαίτερο χώρο, που συνήθως επιλέγεται για να αναδείξει την κομψότητα των επιδείξεων μόδας και την παρουσίαση συλλογών υψηλής ραπτικής. Η εταιρεία εκτιμά ότι η Ευρώπη θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά B2B κλιματισμού στον κόσμο – τα φετινά έσοδα μόνο ήταν $3,6 δισεκατομμύρια, τα οποία προβλέπεται να αυξηθούν σε $4,2 δισεκατομμύρια έως το 2020.

Όπως δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της Samsung SEACE, Wim Vangeenberghe. «

"Είμαστε πολύ υπερήφανοι που παρουσιάζουμε το καινοτόμο κλιματιστικό μας Wind-FreeTM στην Ευρώπη, στην πόλη που καθορίζει τις τάσεις, το Μιλάνο. Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στη δέσμευση της Samsung να καταστεί ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κλιματιστικών εδώ, στην Ευρώπη. Έχοντας διαθέσει πάνω από 26 χρόνια εργασίας στον κλάδο του Κλιματισμού, έχω παρακολουθήσει τη Samsung από απόσταση και έχω εντυπωσιαστεί από την αδιάκοπη φιλοδοξία της να επεκτείνεται και να επιτυγχάνει σε νέους τομείς. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που εντάχθηκα στην ομάδα της Samsung και είμαι μέρος αυτής της επέκτασης στη βιομηχανία κλιματισμού"

* Ο οργανισμός “American Society of Heating, Refrigeration and Air-Conditioning Engineers” ορίζει ως “Still Air”, τα ρεύματα αέρα σε ταχύτητες κάτω των 0.15m/s που δεν έχουν παρουσία κρύων ρευμάτων.
** Δοκιμάστηκε σε AR07M5170HA, με βάση τη συσσωρευμένη κατανάλωση ενέργειας σε Fast Cooling Mode σε σύγκριση με το Wind-FreeTM Mode. Συγκρινόμενο με το Normal Cooling Mode, το Wind-FreeTM Cooling Mode καταναλώνει 55% λιγότερη ενέργεια.

 

Loading