Επιστήμονες κατασκευάζουν το πρώτο προφυλακτικό από γραφένιο!

condoms

Το προφυλακτικό είναι σίγουρα μια από τις δημοφιλέστερες και πιο ασφαλείς μεθόδους αντισύλληψης με ποσοστό προφύλαξης μεγαλύτερο του 95%. Στην προσπάθεια τους να καταστήσουν το προφυλακτικό ακόμα πιο ανθεκτικό, ασφαλές και ταυτόχρονα λεπτό, επιστήμονες του University of Manchester εργάζονται αυτή τη στιγμή στην ανάπτυξη του πρώτου προφυλακτικού από γραφένιο.

Η προσπάθεια τους έχει ανταμειφθεί με το ποσό των $100.000 από το Gates Foundation το οποίο αναζητά νέες τεχνολογίες γύρω από τα προφυλακτικά. Πέρα από εξαιρετικά ανθεκτικό και λεπτό (πάχος ενός ατόμου) το νέο προφυλακτικό θα είναι παράλληλα και υψηλά αγώγιμο κάτι που σημαίνει ακόμα καλύτερη αίσθηση κατά τη σεξουαλική πράξη.

Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα οι ερευνητές είχαν χρησιμοποιήσει το γραφένιο σε άλλου είδους εφαρμογές όπως για παράδειγμα ακουστικά, αισθητήρες κάμερας και chips υπολογιστών. Σύμφωνα με τον Dr. Aravind Vijayaraghavan που ηγείται της έρευνας:

“Εφόσον το project στεφθεί με επιτυχία, θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε το γραφένιο στην καθημερινότητά μας με τον πιο οικείο τρόπο που υπάρχει. “

[via]

This entry was posted in Featured, Misc, Science. Bookmark the permalink.
 • zer0rec0rd

  Μάλιστα…

  Θυμάστε Που Λέγαμε Οτι Το Γραφένιο Θα Μπει Βαθειά Στην Καθημερινότητά Μας? Ιδού..!

  Και Που Είμαστε Ακομα….

 • Δημήτρης

  Το οποίο γραφένιο έχει μια μοναδική ικανότητα να τρυπάει κυτταρικές μεμβράνες…

 • Pokemon640

  Το υψηλά αγώγιμο, είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό για να γίνει σωστή μεταφορά δεδομένων μεταξύ των παρτενέρ ;

  καλό ακούγεται, αρκεί να μάθω και τα Mbps που προσφέρει η κάθε εταιρία.

 • Pingback: "Στανένιο": Το νέο υπερ-υλικό για την κατασκευή των επεξεργαστών του μέλλοντος()

 • Το γραφένιο έχει πάχος ενός ατόμου, όχι (ολόκληρο) το προφυλακτικό, το οποίο προφανώς θα έχει κάποια επίστρωση γραφενίου. Αποκλείεται να μπορούσε να υλοποιηθεί προφυλακτικό πάχους… ενός ατόμου, γιατί και… αόρατο θα ήταν και υπερβολικά εύθραστο. Το γραφένιο είναι το πιο ισχυρό υλικό που υπάρχει όχι ασφαλώς σε απόλυτα μεγέθη μα *ανά μονάδα βάρους*. Ήτοι μία μονοατομική επίστρωση γραφενίου είναι πολύ πιο ανθεκτική από μία αντίστοιχη (επίσης μονοατομική) επίστρωση π.χ. ατσαλιού, και όχι βέβαια από ένα φύλλο ατσαλιού πάχους λ.χ. 1mm!

 • Pingback: Όσα θέλεις να ξέρεις για το μαγικό γραφένιο σε ένα video()

 • Pingback: Ερευνητές δημιουργούν τον λεπτότερο λαμπτήρα (πάχος 1 άτομο) στον κόσμο από γραφένιο [Video]()