Socl, το νέο κοινωνικό δίκτυο της Microsoft!

Στο παιχνίδι των social networks αποφάσισε να μπει και η Microsoft, που αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει το δικό της κοινωνικό δίκτυο με την ονομασία Socl. Τον περασμένο Ιούλιο είδαμε για πρώτη φορά το εν λόγω project με το όνομα Tulalip όταν αποκαλύφθηκε "καταλάθος" και τώρα όλα δείχνουν ότι οι φήμες επιβεβαιώνονται.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τις εικόνες, το περιβάλλον θυμίζει αρκετά τα Facebook και Google+. Στο πάνω μέρος της σελίδας βρίσκεται μια search bar και λίγο πιο κάτω τρεις οριζόντιες στήλες. Στο κέντρο της σελίδας μπορούμε να δούμε τα News Feed, ενώ οι επιλογές πλοήγησης είναι τοποθετημένες στα αριστερά. Χωρίς να παίρνει αριστεία για το δημιουργικό σχεδιασμό, ίσως το νέο κοινωνικό δίκτυο προτιμά να επικεντρωθεί περισσότερο στη λειτουργικότητα και λιγότερο στην εμφάνιση.

Φυσικά, στο ξεκίνημα του, κάθε social network πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα στοιχείο που το καθιστά ξεχωριστό ή τουλάχιστον ικανό για να το δοκιμάσεις. Στο Socl το στοιχείο-κλειδί ακούει στο όνομα "video parties" και έχει να κάνει με την ομαδική παρακολούθηση  περιεχομένου και φυσικά το σχολιασμό του (chat) σε πραγματικό χρόνο. Για παράδειγμα, έστω ότι έχεις βρει ένα video στο YouTube και θέλεις να το παρακολουθήσεις με τους φίλους σου· το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να οργανώσεις ένα video party και να τους προσκαλέσεις!

Σύμφωνα με πηγές, το νέο social network είναι σχεδόν έτοιμο και σύντομα θα ανοίξει τις πύλες του για εγγραφή. Το σίγουρο είναι ότι κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι η προσπάθεια της Microsoft να τα βάλει με ήδη εδραιωμένα ονόματα στο χώρο, όπως το Facebook και -γιατί όχι- το Google+...

[πηγή  theverge]
Loading