Sony SF-G: Αυτές είναι οι ταχύτερες κάρτες μνήμης SD στον κόσμο

Η Sony λανσάρει τη νέα σειρά καρτών μνήμης Sony SF-G, τις οποίες χαρακτηρίζει ως τις ταχύτερες κάρτες SD της αγοράς που προορίζονται για χρήση από επαγγελματίες φωτογράφους και κινηματογραφιστές.

Η νέα σειρά περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις με χωρητικότητα 32GB, 64GB και 128GB που προσφέρουν ταχύτητα ανάγνωσης έως 300MB/s και εγγραφής έως 299MB/s. Για την ώρα, πάντως, είναι πολύ λίγες οι συσκευές που μπορούν πραγματικά να εκμεταλλευτούν αυτές τις ταχύτητες (π.χ. οι 4K DSLRs), αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η Sony κοιτάζει στο μέλλον.

Αυτό που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε στην παρούσα φάση είνα η δυνατότητα μεταφοράς των αρχείων σε έναν υπολογιστή με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Γι' αυτόν τον σκοπό, η Sony ανακοίνωσε και ένα νέο USB 3.1 card reader. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι κάρτες Sony SF-G βασίζονται μεν στην όχι και τόσο καινούργια τεχνολογία UHS-II, ωστόσο, ο αλγόριθμος της Sony προλαμβάνει τα σκαμπανεβάσματα στη μεταφορά των δεδομένων. Τέλος, είναι η κατασκευή τους προσφέρει προστασία από νερό, ακραίες θερμοκρασίες, πτώσεις και ακτίνες Χ.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι τιμές τους.

[Sony]

 

Loading