SOPA και PIPA: Η μεγαλύτερη online διαμαρτυρία όλων των εποχών κατά των νέων νομοσχεδίων!

Πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τα SOPA (Stop Online Piracy Act) και PIPA (Protect IP Act), τα δυο αμερικανικά νομοσχέδια που έχουν σκοπό να αλλάξουν το Internet όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Με κύριο στόχο την καταπολέμηση της πειρατείας και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων (μουσική, ταινίες, λογισμικό κ.λ.π.), οι δύο νέοι νόμοι προς ψήφιση θα επιτρέπουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. αλλά και σε εταιρείες να προχωρούν δικαστικά εναντίον ιστοσελίδων.

Με άλλα λόγια, σε περίπτωση που ψηφιστούν, οι εταιρείες θα αποκτήσουν τη δύναμη να μπλοκάρουν ιστοσελίδες που περιέχουν υλικό που τους ανήκει -έστω και σε video- κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα πρέπει να ξεχάσουμε Facebook, YouTube και πολλές άλλες ιστοσελίδες...

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα δύο νομοσχέδια έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον κόσμο του Διαδικτύου με μεγάλη κορύφωση τη σημερινή ημέρα. Πράγματι σήμερα 18 Ιανουαρίου, μια σειρά από sites αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα SOPA και PIPA με το δικό τους τρόπο.

Συγκεκριμένα, το Wikipedia θα παραμείνει κλειστό για 24 ώρες, το Reddit για 12 ώρες, ενώ o Mozilla Firefox θα επανακατευθύνει σε σύνδεσμο που θα προτρέπει τους χρήστες να εκφράσουν και οι ίδιοι τις διαμαρτυρίες τους. Τέλος, στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει και η Google, με την κορυφαία μηχανή αναζήτησης στον κόσμο να έχει μαυρίσει το logo της και να περιέχει link για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα νομοσχέδια.

Την πλήρη λίστα των διαμαρτυρόμενων ιστοσελίδων αλλά και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μεγαλύτερη online διαμαρτυρία στην ιστορία του Internet θα βρείτε εδώ.


PROTECT IP SOPA Breaks The Internet

Loading