Steam Deck OLED: Επίσημα η νέα έκδοση με ορισμένες αναβαθμίσεις

Αρκετοί gamers περίμεναν πως η Valve θα προχωρούσε στην κυκλοφορία της επόμενης γενιάς της φορητής παιχνιδοκονσόλας Steam Deck, αλλά η εταιρεία αποκάλυψε πρόσφατα ότι ακόμα δεν είναι διαθέσιμη η τεχνολογία που θα καθιστά εφικτή την δημιουργία της, τουλάχιστον στον βαθμό που οραματίζεται η ίδια.

Αντ’ αυτού, η Valve προχώρησε στα αποκαλυπτήρια μιας ενισχυμένης έκδοσης που ονομάζεται Steam Deck OLED και πέρα από το προφανές (το OLED panel) έχει προχωρήσει σε ορισμένες καλοδεχούμενες βελτιώσεις όπως η μπαταρία και η κεραία WiFi.

Πιο αναλυτικά, το Steam Deck OLED διαθέτει οθόνη 7.4’’ OLED HDR (1280 x 800, 90Hz) αντί LCD 7’’ 60Hz του original, αποθηκευτικό χώρο 512GB ή 1TB, μεγαλύτερη μπαταρία χωρητικότητας 50Whr για αυτονομία 3-12 ώρες, πιο αποδοτική APU από την AMD (στα 6nm), κεραία WiFi 6E (αντί WiFi 5) και οι διαστάσεις του παραμένουν ίδιες με συνολικό βάρος 5% μικρότερο από το original μοντέλο.

Το νέο Steam Deck OLED κοστίζει €569 (512GB) και €679 (1TB + anti-glare επικάλυψη στην οθόνη), και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τις 16 Νοεμβρίου 2023. Από τις εκδόσεις του original είναι πλέον διαθέσιμη μόνο αυτή με αποθηκευτικό χώρο 256GB στα €419.

Steam Deck OLED - [Steam Link]

Loading