Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η προσεδάφιση του Curiosity στον πλανήτη Άρη!

Μετά από ταξίδι 8 μηνών (+μερικές ημέρες) και 570 εκατ. χιλιομέτρων, το Curiosity της NASA προσεδαφίστηκε επιτυχώς από τους τεχνικούς του Jet Propulsion Laboratory στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη, γεγονός που μεταδόθηκε με live streaming και σκόρπισε τον ενθουσιασμό στους απανταχού φίλους του Διαστήματος, αλλά και στους υπεύθυνους που ενέκριναν την αποστολή με κόστος $2.5 δισ.

Curiosity Mars Landing

Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο post, η διαδικασία προσεδάφισης στον Κόκκινο πλανήτη δεν ήταν κάτι εύκολο και πολλά θα μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα το πρόγραμμα μέσα στα 7 λεπτά που διήρκησε. Ευτυχώς για όλους, το όχημα έφτασε στον προορισμό του χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα χάριν στους άψογους χειρισμούς των τεχνικών και μπορεί να ξεκινήσει την εξερεύνηση-αναζήτηση παλαιότερων μορφών ζωής (μικρόβια, βακτήρια κλπ.).

Λογικά μέσα στις επόμενες ημέρες/εβδομάδες θα αρχίσουν να καταφθάνουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας από τα ευρήματα του Curiosity, οπότε μείνετε συντονισμένοι για νέες και εντυπωσιακές ανακαλύψεις που μπορεί να αλλάξουν για πάντα την αντίληψη μας για το Σύμπαν και την εξωγήινη ζωή. Παρακάτω βλέπετε την πρώτη εικόνα που έβγαλε το Curiosity στον Άρη!

Curiosity First Mars Image

 

[NASA]

Loading