Mars Rover Landing: NASA και Microsoft σε προκαλούν να προσεδαφίσεις το Curiosity στον πλανήτη Άρη [Videos]

Η NASA κάνει το πρώτο της βήμα στο χώρο του gaming με αφορμή την επερχόμενη προσεδάφιση του Curiosity στην επιφάνεια του Άρη (στις 5 Αυγούστου) και σε συνεργασία με τη Microsoft δημιούργησε το παιχνίδι Mars Rover Landing, στο οποίο μας δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις ικανότητες μας στην προσεδάφιση του οχήματος.

Mars Rover Landing

Το Mars Rover Landing διατίθεται δωρεάν στο Xbox Live και υποστηρίζει τον αισθητήρα Kinect, καθιστώντας έτσι ακόμα πιο αληθοφανή τη διαδικασία προσεδάφισης, η οποία στην πραγματικότητα πρέπει να γίνει με τρομερή επιδεξιότητα και ακρίβεια από τους επιστήμονες της NASA, μιας και το όχημα ζυγίζει περίπου 1 τόνο και πρέπει να αντέξει στις ακραίες συνθήκες που επικρατούν στον Κόκκινο Πλανήτη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του προγράμματος εξερεύνησης του Άρη, Doug McCuistion,

"Οι οικογένεις μπορούν να πάρουν μια γεύση από το τι θα συμβεί σε αυτή την προσεδάφιση. Θα είναι πολύ κοντά στον αληθινό τρόπο διαχείρισης της κατάστασης από την υπεύθυνη ομάδα"

Το Mars Curiosity Rover βρίσκεται καθοδόν για τον πλανήτη Άρη και αποστολή του είναι να εξερευνήσει τον κρατήρα Gale για στοιχεία που θα υποδηλώνουν την ύπαρξη μικροβιακής ζωής.

Πάντως, εμείς σας έχουμε δείξει πως να προσεδαφιστείτε στον πλανήτη Άρη...

[via MSNBC]

Loading