Η Σουηδία σύντομα θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα καταργήσει το πραγματικό χρήμα [Video]

Μία από τις μεθόδους για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα μπορούσε να είναι ένα σύστημα πληρωμών από τα πολλά που μας προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, με άμεση ενημέρωση και παρακράτηση του φόρου σε κάποιο κεντρικό σύστημα της εφορίας, έτσι ώστε να καταργηθεί η χρήση των χειροπιαστών χρημάτων.

No Cash

Πιθανοί αντικαταστάτες του πραγματικού χρήματος είναι σίγουρα οι κλασικές πιστωτικές κάρτες, αλλά και οι νεώτερες τεχνολογίες πληρωμής μέσω NFC chip από τα smartphones/tablets. Μπορεί να σας ακούγονται όλα αυτά μακρινά, ωστόσο, η Σουηδία ίσως θα είναι πολύ σύντομα η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα καταργήσει το χρήμα, αφού με τον παραδοσιακό τρόπο γίνονται μόλις το 3% των συναλλαγών εντός της χώρας!

Ήδη από τον επόμενο μήνα, η Danske Bank θα καταργήσει οριστικά τις συναλλαγές με μετρητά, επειδή αυτό ζητούν οι καταναλωτές της, βάζοντας τέλος στα ATMs και την ανάληψη χρημάτων από τα ταμεία της. Πάντως, αυτή τη στιγμή στη Σουηδία τα μετρητά χρησιμοποιούνται μόνο από τους γηραιότερους (65+) και μάλιστα για μικρές συναλλαγές.

Πως θα υποδεχόσασταν μια τέτοια αλλαγή στην Ελλάδα;

[via Aljazeera]

Loading