Τα iPhone 16 αναμένονται με ακόμα πιο λεπτά bezels

Πριν από λίγο καιρό ήρθαν στη δημοσιότητα 3D renders των iPhone 16 Pro και 16 Pro Max, τα οποία ενίσχυσαν τη φημολογία ότι η Apple θα αυξήσει τα μεγέθη οθόνης σε 6,27" και 6,85", από 6,1" και 6,7". Ως εκ τούτου, οι συσκευές θα είναι μεγαλύτερες, αλλά όχι τόσο μεγάλες όσο ενδεχομένως φανταζόμαστε.

Σύμφωνα με την κορεάτικη ιστοσελίδα Sisa Journal-E, η οποία επικαλείται ειδικούς της βιομηχανίας, η Apple έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία που λέγεται Border Reduction Structure ή BRS, με αποτέλεσμα τα περιθώρια (bezels) των οθονών να είναι ακόμα μικρότερα.

Τα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max ακούγεται ότι θα έχουν διαστάσεις 149.6 x 71.45 x 8.25mm και 163 x 77.58 x 8.25mm αντίστοιχα, δηλαδή περίπου 3mm ψηλότερα και 1mm φαρδύτερα από τα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max, παρά το γεγονός ότι θα διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες.

Σε ό,τι αφορά τα «απλά» μοντέλα, και αυτά θα επωφεληθούν από τη νέα τεχνολογία BRS. Με βάση τις διαθέσιμες προς το παρόν πληροφορίες, τα iPhone 16 και 16 Plus θα έχουν τις ίδιες διαστάσεις οθόνης με τους προκατόχους τους και ο ρυθμός ανανέωσης θα παραμείνει στα 60Hz, καθώς τα 120Hz είναι μια αναβάθμιση που έχει προγραμματιστεί για τη σειρά iPhone 17...

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η απαγωγή θερμότητας αποδείχθηκε ζήτημα για τη μείωση των bezels. Η Apple βρήκε μια απλή λύση που θα υιοθετηθεί από τους τρεις προμηθευτές των οθονών της, τις Samsung Display, LG Display και BOE. "Οι εταιρείες δεν φαίνεται να θεωρούν την τεχνολογία BRS ως μια πολύ δύσκολη τεχνολογία", υποστηρίζει ένας insider. Ωστόσο, καθώς ξεκινά η μαζική παραγωγή, η Apple μπορεί να αλλάξει τις κατανομές των όγκων παραγωγής μεταξύ των εταιρειών, αν κάποια από αυτές αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

[via]

Loading