Τέλος οι κάμερες ασφαλείας από τα καταλύματα Airbnb

Η Airbnb δεν θα επιτρέπει πλέον στους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν εσωτερικές κάμερες ασφαλείας, ανεξάρτητα από το πού είναι τοποθετημένες ή για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται. Η εταιρεία αναφέρει ότι η αλλαγή για να "δοθεί προτεραιότητα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής" των ενοικιαστών τίθεται σε ισχύ από τις 30 Απριλίου.

Η δημοφιλής υπηρεσία ενοικίασης επέτρεπε προηγουμένως στους οικοδεσπότες να εγκαθιστούν κάμερες ασφαλείας σε "κοινόχρηστους χώρους" των οικημάτων τους, συμπεριλαμβανομένων των διαδρόμων, των καθιστικών και των εισόδων. Η Airbnb απαιτούσε από τους οικοδεσπότες να γνωστοποιούν την παρουσία καμερών ασφαλείας στις καταχωρήσεις τους στην πλατφόρμα και να τις καθιστούν σαφώς ορατές, ενώ τους απαγόρευε να χρησιμοποιούν κάμερες σε υπνοδωμάτια και μπάνια.

Ωστόσο, από τον Μάιο οι οικοδεσπότες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν καθόλου κάμερες ασφαλείας σε εσωτερικούς χώρους. Η αλλαγή έρχεται μετά από πολυάριθμες αναφορές επισκεπτών ότι βρήκαν κρυφές κάμερες μέσα στο κατάλυμά τους, οδηγώντας ορισμένους από αυτούς στη διαδικασία σάρωσης των δωματίων τους για να τις εντοπίσουν.

Η νέα πολιτική της Airbnb εισάγει επίσης νέους κανόνες για τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας και θα απαιτεί πλέον από τους οικοδεσπότες να γνωστοποιούν τη χρήση και τις τοποθεσίες τους πριν οι επισκέπτες πραγματοποιήσουν κάποια κράτηση σε ένα κατάλυμα. Οι οικοδεσπότες δεν μπορούν να χρησιμοποιούν εξωτερικές κάμερες για να παρακολουθούν εσωτερικούς χώρους, ούτε μπορούν να τις χρησιμοποιούν σε "ορισμένες εξωτερικές περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη προσδοκία ιδιωτικότητας", όπως ένα υπαίθριο ντους ή μια σάουνα.

Οι οικοδεσπότες της Airbnb θα έχουν προθεσμία μέχρι το τέλος Απριλίου για να αφαιρέσουν τις κάμερες ασφαλείας από το εσωτερικό των καταλυμάτων τους. Εάν κάποιος επισκέπτης αναφέρει την παρουσία μιας εσωτερικής κάμερας μετά από αυτό, η Airbnb λέει ότι θα το ερευνήσει και ότι θα μπορούσε να αφαιρέσει την καταχώριση ή τον λογαριασμό του οικοδεσπότη ως αποτέλεσμα. Η νέα πολιτική εξακολουθεί να μην μπορεί να ελέγξει την παρουσία κρυφών καμερών, αλλά θα προσφέρει τουλάχιστον κάποια ηρεμία γνωρίζοντας ότι οι οικοδεσπότες που τηρούν τους κανόνες δεν μπορούν πλέον να τοποθετούν κάμερες οπουδήποτε μέσα στα καταλύματά τους.

[Airbnb]

Loading