Tesla Energy: Η μπαταρία για σπίτια και επιχειρήσεις που έρχεται να αλλάξει τον κόσμο [Video]

Tesla-Powerwall

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk δεν σταματά να επενδύει στην καινοτομία και την τεχνολογία φιλοδοξώντας να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Ανθρωπότητας προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον. Η τελευταία δημιουργία των ερευνητικών κέντρων του είναι οι μπαταρίες Tesla Energy για σπίτια και επιχειρήσεις, με τις οποίες θέλει να αλλάξει τον τρόπο εκμετάλλευσης της ενέργειας.

O Elon Musk οραματίζεται το σχεδιασμό πυραύλων με gestures και 3D printing [Videos]

Οι μπαταρίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Powerwall για σπίτια και Powerpack για επιχειρήσεις, αλλά για τη δεύτερη δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες. Αμφότερες, πάντως, είναι πλήρως αυτόνομες και απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

SpaceX: Το όραμα του Elon Musk και της Google για ταξίδι στο Διάστημα [Video]

Ουσιαστικά, μιλάμε για μπαταρίες ιόντων λιθίου που κρατούν αποθηκευμένη την ηλιακή ενέργεια που παράγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας σε φωτοβολταϊκά panels και δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να την εκμεταλλευτεί σε ώρες που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια (π.χ. βράδυ), ακόμη και για την εξυπηρέτηση άλλων αναγκών (π.χ. φωτισμός στο σπίτι).

Tesla-Powerwall_1

Η Tesla Powerwall θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις 10kWh σε τιμή $3500 και 7kWh στα $3000 (δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα εγκατάστασης) και η μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί σε εσωτερικό ή εξωτερικό τοίχο. Το σύστημα είναι συνδεδεμένο στο Internet για να παρέχει συνεχώς πληροφορίες σχετικές με την κατανάλωση ενέργειας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική πηγή ενέργειας για ελάφρυνση του δικτύου ρεύματος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και να το αντικαταστήσει πλήρως (σε περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια).

Hyperloop: Ξεκινά η κατασκευή της πρώτης δοκιμαστικής γραμμής για το ταχύτατο τρένο του μέλλοντος

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Elon Musk τόνισε ότι για να αποτραπεί η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη μας θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την παραγωγή και την κατανάλωση ενέργειας. Γι’ αυτό υπολογίζει ότι με 160 εκατ. Powerpacks μπορούν να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες των ΗΠΑ, ενώ με 2 δισ. Powerpacks ίσως καλύπτεται όλος ο κόσμος.

 • Χωρητικότητα: 7kWh or 10kWh
 • Συνεχόμενη Ισχύς: 2kW
 • Μέγιστη Ισχύς: 3kW
 • Λειτουργία σε θερμοκρασίες από: -20°C έως 43°C
 • Διαστάσεις: 130 x 86 x 18 cm
 • Βάρος 100kg

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 38.000 παραγγελίες και η Tesla δηλώνει ότι έχει γίνει sold-out των αποθεμάτων μέχρι τα μέσα του 2016. Ακόμη, από την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει η πώληση των εκδόσεων Powerpack για επιχειρήσεις και θα γίνει επέκταση του προγράμματος σε Γερμανία και Αυστραλία.

Αξίζει να παρακολουθήσετε και την παρουσίαση του Elon Musk:

[Tesla]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Technology. Bookmark the permalink.
 • McNulty

  Σωστά αναφέρεται πως οι μπαταρίες μπορούν να συνδυαστούν με εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών. Πρέπει όμως να αναφερθεί πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν (συνδέοντας περισσότερες της μιας) και αντί γεννήτριας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Με το κατάλληλο αντίτιμο δηλαδή, παίρνεις ένα φιλικό προς το περιβάλλον UPS.

 • lafistios

  Διάρκεια ζωής;

 • ChrisElp

  Εγγύηση 10 ετών

 • Gabriel

  Δεν ξέρω άν είναι αντιληπτό το μέγεθος χωρητικότητας των μπαταριών αυτών . Η μέση κατανάλωση ρεύματος για ένα σπίτι είναι 350-450 kWh ΑΝΑ ΜΗΝΑ ,
  Αυτό που μας λένε είναι ότι μπορούν να αποθηκεύουν το ρεύμα ούτε μίας μέρας.
  Ποια η διαφορά από τους συσσωρευτές που υπάρχουν σήμερα ;

 • Σε ποσα χρονια η αποσβεση των χρηματων?

 • Τζονυς

  Την ίδια απορία έχω και εγώ.Αν σε ένα συνηθισμένο σπίτι δουλέψουν για μόλις 1,5 ώρα το αερόθερμο,ο φούρνος και το πλυντήριο η μπαταρία άδειασε!

 • Γιάννης_Μακεδών

  Η εμφάνιση, το μικρό μέγεθος και φυσικά το μάρκετινγκ… Είναι πιο cool να έχεις tesla και να μπορείς να τους έχεις στο σαλόνι και να τους επιδεικνύεις παρά varta στο υπόγειο

 • boo1

  προφανως και δεν ειναι για να δουλευεις τον φουρνο και το αεροθερμο και το πλυντηριο μαζι

 • Paris

  Οι βασικές διαφορές με τους σημερινούς συσσωρευτές είναι: Πολύ μικρότερο κόστος (υποτριπλάσιο), πολύ μεγαλύτερη εγγυημένη διάρκεια ζωής (στα 10 χρόνια αν το συγκράτησα σωστά). Επιπλέον ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σπιτιού μπορείς να βάλεις παραπάνω απο ένα Powerwall για να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου

 • Fish Flyers

  Κάντε κίνηση παίκτες μου! Χίλιες φορές καλήτερα απο την ΔΕΗ!

 • Pingback: Πρωτοποριακή μπαταρία παράγει ενέργεια από το φως (τεχνητό ή φυσικό) [Video]()

 • Pingback: Tesla Solar Roof: Αυτά είναι τα ηλιακά "κεραμίδια" του μέλλοντος για οροφές σπιτιών! [Video]()

 • Pingback: Neuralink: Ο Elon Musk θέλει να συνδυάσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με την τεχνητή νοημοσύνη - Techgear.gr()