Το Tetris βοηθά στη θεραπεία της αμβλυωπίας!

tetris1-539x500

H αμβλυωπία (ευρύτερα γνωστή ως "τεμπέλικο μάτι") είναι η ασθένεια κατά την οποία το ένα μάτι αδυνατεί να ακολουθήσει τις κινήσεις του άλλου και μπορεί ακόμη να οδηγήσει και σε απώλεια όρασης.

Ερευνητές του McGill Univeristy στον Καναδά ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο για τη θεραπεία της αμβλυωπίας η οποία περιλαμβάνει το γνωστό σε όλους παιχνίδι Tetris. Θυμίζουμε ότι η συμβολή των video games στην αντιμετώπιση της αμβλυωπίας έχει επιβεβαιωθεί και παλαιότερα από έρευνα του Berkeley University of California.

Στη νέα έρευνα συμμετείχαν 18 ενήλικες εθελοντές με αμβλυωπία οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: Η πρώτη ομάδα κλήθηκε να παίξει Tetris φορώντας ένα ζευγάρι ειδικών γυαλιών που επέτρεπαν στο ένα μάτι να βλέπει τα τουβλάκια που κινούνταν προς τα κάτω και στο άλλο μόνο τα στατικά στο κάτω μέρος της οθόνης. Η δεύτερη ομάδα δοκίμασε την παραδοσιακή μέθοδο κάλυψης του υγιούς ματιού παίζοντας και πάλι Tetris.

Η ίδια διαδικασία συνεχίστηκε για δύο εβδομάδες από μία ώρα την ημέρα καθημερινά. Μετά το πέρας των δύο εβδομάδων, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η ομάδα που έπαιζε και με τα δύο μάτια ανοιχτά παρουσίαζε πολύ μεγαλύτερη βελτίωση καθώς με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονταν καλύτερος συντονισμός των ματιών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό που μένει τώρα είναι η νέα μέθοδος να δοκιμαστεί και σε παιδιά.

[via Slashgear]

Loading