Η χημεία της πίτσας: Οι χημικές αντιδράσεις που την κάνουν ακαταμάχητη [Video]

rsz_the_chemistry_of_pizza

Μάλλον είναι αρκετά δύσκολο να βρεις στην σημερινή εποχή κάποιον που δεν έχει φάει ποτέ πίτσα, ανεξάρτητα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται και τον τύπο ζύμης, ωστόσο, στην περίπτωση που σας τύχει κάποιος περίεργος μπορείτε να του δείξετε το παρακάτω video για να τον πείσετε ότι αξίζει να ζήσει την εμπειρία.

Υγιεινή πίτσα που μπορείς να τρως 3 φορές την ημέρα, κάθε ημέρα!

Η Αμερικανική Χημική Εταιρεία (American Chemical Society) αναλύει τη χημεία που κρύβεται στην πίτσα, από την αρχική ζύμωση μέχρι το δέσιμο των υλικών στο ψήσιμο προτού καταλήξει στο στόμα, με μεγάλο βάρος στην αντίδραση Maillard, η οποία (χοντρικά) προκαλεί το ρόδισμα κατά το ψήσιμο των υλικών.

Άντε πάμε να φάμε τώρα…

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Featured, Misc, Science. Bookmark the permalink.
  • voukoutou

    Αφήστε τα ανόητα βιντεάκια και ρωτήστε τον τρελλαντώνη που είχε κάνει μια πιτσαρία που έσκισε!! Θα σας πει όλα τα μυστικά!

  • s b

    “πίτσες μπλέ” που έλεγε και το σποτάκι στην ελληνοφρένεια