Υγιεινή πίτσα που μπορείς να τρως 3 φορές την ημέρα, κάθε ημέρα!

Οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε την πίτσα ως ένα εξαιρετικό σε γεύση φαγητό για κάθε στιγμή της ημέρας, αλλά μάλλον γνωρίζουμε ότι δεν είναι και ό,τι καλύτερο για μια υγιεινή δίαιτα.

Pizza

Ευτυχώς, η επιστήμη βάζει το χεράκι της και σε αυτήν την περίπτωση, καθώς ο Mike Lean του Glasgow University ισχυρίζεται ότι δημιούργησε την πρώτη διατροφικά ισορροπημένη πίτσα στον κόσμο, που μπορούμε να καταναλώνουμε τρεις φορές την ημέρα και κάθε ημέρα!

Σύμφωνα με τον Lean, η πίτσα καλύπτει το 30% των ημερησίων αναγκών ενός ενήλικα σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, καθώς και το 1/3 της συνιστώμενης ποσότητας θερμίδων, πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Εμπνευσμένος από την κακή διατροφική ποιότητα των "fast food", δημιούργησε την πίτσα με την ιδανική αναλογία σε θρεπτικές ουσίες.

"Με μια έρευνα στην αγορά ανακάλυψα ότι το φύκι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό για τη ζύμη, και το χρησιμοποιήσαμε για να μειώσουμε το επίπεδο του αλατιού. Η περιεκτικότητα σε νάτριο για το φύκι είναι μόλις 3.5% σε σύγκριση με το 40% του αλατιού, ενώ περιλαμβάνει ιώδιο, βιταμίνη B12 κ.ά. Επίσης, η γεύση του είναι εξαιρετική"

Ακόμη, η σάλτσα τομάτας περιλαμβάνει επιπλέον κόκκινο πιπέρι για περισσότερη βιταμίνη C, και κάθε πίτσα διαθέτει επιπλέον μαγνήσιο, κάλιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη A. Συνολικά, κάθε πίτσα προσφέρει τις ακριβείς ποσότητες θερμίδων, πρωτεϊνών, υδατανθράκων και θρεπτικών συστατικών, που αναλογούν στο 30% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης, άρα μπορείτε να τρώτε τρεις φορές την ημέρα, χωρίς καμία αρνητική επίδραση στην υγεία σας.

Για όσους αναρωτιούνται για τη γεύση, ο Mike Lean τόνισε ότι 100 δοκιμαστές τη βρήκαν ισάξια ή καλύτερα από τις υπόλοιπες κατεψυγμένες πίτσες της αγοράς, και επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο, η πώληση τους θα ξεκινήσει φέτος στα supermarkets της Αγγλίας.

[via BBC]

Loading