Το περίφημο Poke επιστρέφει δυναμικά στο Facebook!

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και γενικότερα οι παλαιότεροι χρήστες του Facebook ίσως θυμάστε την περίφημη λειτουργία "Poke" του κοινωνικού δικτύου, η οποία χρησιμοποιούνταν κατά κόρον πριν από 10+ χρόνια ως μία ένδειξη φιλικού (ή και κάτι περισσότερο) ενδιαφέροντος προς άλλους χρήστες. Εκεί που το είχαμε θάψει στο χρονοντούλαπο των «παιδικών ασθενειών» των κοινωνικών δικτύων, φαίνεται ότι άρχισε και πάλι να παίρνει μπρος. Όπως αναφέρει η Meta στο Threads, τον τελευταίο μήνα παρατηρήθηκε 13πλάσια κίνηση στη λειτουργία "Poke" στο Facebook!

Όπως ανέφερε για πρώτη φορά η ιστοσελίδα TechCrunch, το Facebook προχώρησε σε μερικές μικρές αλλαγές που ευθύνονται για την τεράστια αύξηση των "pokes", την Τρίτη. Η εταιρεία κατέστησε ευκολότερη την εύρεση της σελίδας του poke μέσω της αναζήτησης και το Facebook βελτίωσε επίσης τις προτάσεις της πλατφόρμας σχετικά με το ποιος μπορεί να κάνει poke. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερο από το 50% αυτών των pokes προέρχεται από χρήστες ηλικίας 18-29 ετών. Πολλοί από αυτούς τους νεαρούς χρήστες πιθανότατα δοκιμάζουν τα pokes για πρώτη φορά, καθώς ενδέχεται να μην ήταν μέλη της πλατφόρμας όταν πρωτοεμφανίστηκαν.

Αλλά το ερώτημα παραμένει: τι είναι το poke; Και τι σημαίνει; Το poke υπάρχει από την ίδρυση του Facebook το 2004, και ανέκαθεν ήταν ασαφές τι είναι αυτό το χαρακτηριστικό. Ποτέ δεν εξαφανίστηκε, αλλά δεν γνωρίζουμε κανέναν που να το χρησιμοποιεί εδώ και τουλάχιστον 7-8 χρόνια. Αυτή τη στιγμή, πάντως, φαίνεται ότι η εταιρεία επαναφέρει τη λειτουργία με αφορμή τα 20α γενέθλια του κοινωνικού δικτύου και την παρουσιάζει ως έναν εύκολο τρόπο για να πείτε "γεια" σε έναν φίλο σας.

[via]

Loading