Το WhatsApp μπλοκάρει τα screenshots της εικόνας προφίλ των επαφών

Το WhatsApp κυκλοφορεί τώρα μια ενημερωμένη έκδοση της δημοφιλούς υπηρεσίας που σας εμποδίζει να βγάλετε screenshot της εικόνας προφίλ μιας επαφής. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Android Police, η νέα έκδοση του WhatsApp για συσκευές Android εμφανίζει μήνυμα σφάλματος όταν επιχειρήσεις να τραβήξεις screenshot της εικόνας προφίλ μιας επαφής, αλλά δεν υπάρχει κάποιο προειδοποιητικό μήνυμα που να σε αποτρέπει εξαρχής.

Παρόλα αυτά, παρά την εν λόγω ενισχυμένη αλλαγή απορρήτου, μπορείτε ακόμα να τραβήξετε ένα screenshot του μίνι-προφίλ ή της προεπισκόπησης προφίλ που μπορεί να επεκταθεί κατά την προβολή όλων των συνομιλιών στο WhatsApp. Πρόκειται για μια έκδοση χαμηλότερης ανάλυσης της εικόνας του προφίλ σας σε πλήρη οθόνη.

Όπως σημείωσε το Android Police, αυτή φαίνεται να είναι η προεπιλεγμένη συμπεριφορά και δεν περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη έκδοση της εφαρμογής. Αυτό υποδηλώνει ότι η λειτουργία κυκλοφορεί μέσω μιας ενημέρωσης από την πλευρά του server και δεν είναι κλειδωμένη σε συγκεκριμένες εκδόσεις.

Με το μπλοκάρισμα της δυνατότητας λήψης screenshots των εικόνων προφίλ του WhatsApp, η Meta πιθανότατα στοχεύει στην αποτροπή της πλαστοπροσωπίας και άλλων ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων cross-platform, όπως το Telegram και το Signal, δεν διαθέτουν προς το παρόν παρόμοια λειτουργικότητα.

Για περαιτέρω ενίσχυση της ιδιωτικότητας, μπορείτε να αποκρύψετε την εικόνα του προφίλ σας στο WhatsApp πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Φωτογραφία προφίλ. Από εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε ποιος βλέπει τη φωτογραφία προφίλ σας.

[via]

Loading