WhatsApp Channels: Έως 16 διαχειριστές, δημοσκοπήσεις και φωνητικά updates

Αφού τα εγκαινίασε τον Ιούνιο του 2023, το WhatsApp προχωρά σε ορισμένες αλλαγές στα Channels του. Πλέον, οι διαχειριστές των Channels μπορούν να επικοινωνούν με τους followers τους μέσω μερικών νέων τρόπων. Τα WhatsApp Channels καθιερώθηκαν για να παρέχουν μονόδρομη επικοινωνία στους χρήστες. Επιτρέπει στους χρήστες να ακολουθούν Channels στο WhatsApp που συνάδουν με τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι τους.

Σε μια ενημέρωση που κοινοποιήθηκε πρόσφατα, το WhatsApp ανακοίνωσε επίσημα ότι τα Channels αποκτούν μια λειτουργία ψηφοφορίας και φωνητικές ενημερώσεις. Ο Mark Zuckerberg αποκάλυψε επίσης τις αλλαγές στο WhatsApp Channel του δηλώνοντας:

Γεια σε όλους! Ανακοινώνουμε ένα σωρό νέα χαρακτηριστικά για τα WhatsApp Channels, συμπεριλαμβανομένων των φωνητικών σημειώσεων, των πολλαπλών διαχειριστών και του διαμοιρασμού στην κατάσταση και τις δημοσκοπήσεις…

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, το WhatsApp μοιράστηκε ότι ο Πορτορικανός ράπερ Bad Bunny είναι ο πρώτος άνθρωπος που στέλνει φωνητική ενημέρωση στους followers του καναλιού του. Η λειτουργία δουλεύει όπως ένα κανονικό φωνητικό μήνυμα, αλλά προσφέρει έναν νέο τρόπο για τους διαχειριστές να επικοινωνούν με τους ακολούθους τους.

Μια άλλη λειτουργία που το WhatsApp επεκτείνει τώρα σε όλους είναι οι δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με το WABetaInfo, οι δημοσκοπήσεις στα κανάλια μπορούν να περιορίζονται σε μία μόνο επιλογή και η διεπαφή είναι επίσης παρόμοια με εκείνη των ομαδικών και ατομικών συνομιλιών για τον διαμοιρασμό δημοσκοπήσεων.

Όσοι ψηφίζουν στις δημοσκοπήσεις παραμένουν ανώνυμοι όχι μόνο για τους άλλους ακόλουθους του καναλιού, αλλά και για τον διαχειριστή του. Αυτές οι δημοσκοπήσεις ήταν ήδη διαθέσιμες στις ομαδικές συζητήσεις, αλλά τώρα έρχονται και στα κανάλια.

Επιπλέον, τα WhatsApp Channels προσθέτουν περισσότερους διαχειριστές σε ένα κανάλι. Αρχικά, μπορούσε να υπάρχει μόνο ένας διαχειριστής, αλλά τώρα μπορούν να υπάρχουν έως και 16 διαχειριστές. Οι διαχειριστές μπορούν να προστεθούν μέσω της επιλογής "Πρόσκληση διαχειριστών" που είναι προσβάσιμη μέσω της σελίδας περιγραφής του καναλιού.

Τέλος, το WhatsApp επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται ενημερώσεις του καναλιού στο Status τους στο WhatsApp. Αυτό γίνεται για να πληροφορούνται οι χρήστες σχετικά με τις τελευταίες ενημερώσεις που δημοσιεύονται από τον διαχειριστή. Ως εκ τούτου, όταν ένας χρήστης πατήσει την εικόνα ή ένα μήνυμα που μοιράστηκε στο κανάλι, μπορεί είτε να το προωθήσει σε άλλους χρήστες είτε να το μοιραστεί στο προσωπικό του status με τη μορφή Stories στο WhatsApp.

Εκτός από αυτό, το WhatsApp πρόσθεσε τη δυνατότητα να δημιουργείτε τα stickers σας στο iOS την περασμένη εβδομάδα. Η δυνατότητα αυτή δημιουργεί αυτόματα ένα sticker της εικόνας που έχει επιλέξει ο χρήστης. Το sticker μπορεί επίσης να τροποποιηθεί με την προσθήκη κειμένου και μπορεί να κοινοποιηθεί σε άλλους.

Loading