WhatsApp: Ετοιμάζει τη δική του λειτουργία διαμοιρασμού τύπου Quick Share

Το WhatsApp αναπτύσσει τη δική του λειτουργία διαμοιρασμού μέσω Bluetooth για τους χρήστες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Θα είναι διαθέσιμη σε μια μελλοντική έκδοση της εφαρμογής, την οποία σήμερα χρησιμοποιούν περισσότεροι από 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι.\

Σύμφωνα με το WABetaInfo, η υπηρεσία της Meta είναι στα σκαριά για ένα εργαλείο ανταλλαγής αρχείων μέσω Bluetooth για τους χρήστες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Για να το χρησιμοποιήσετε, και οι δύο πλευρές θα πρέπει να ανοίξουν την ενότητα "Κοινή χρήση αρχείων" και να παραμείνουν εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά. Επιπλέον, η end-to-end κρυπτογράφηση παραμένει ακέραια για ασφαλή διαμοιρασμό, όπως ακριβώς και η συνήθης μέθοδος διαμοιρασμού αρχείων μέσω του WhatsApp.

Το WhatsApp εισήγαγε πρόσφατα μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται αρχεία μεγέθους έως και 2 GB και τώρα, στην τελευταία ενημέρωση της beta έκδοσης του WhatsApp για Android (έκδοση 2.24.2.20) αποκαλύφθηκε ότι το WhatsApp αναπτύσσει ενεργά αυτή τη νέα λειτουργία διαμοιρασμού αρχείων για τους κοντινούς χρήστες.

Από την εικόνα φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι χρήστες θα πρέπει όχι μόνο να ανοίξουν την ενότητα "Κοινή χρήση αρχείων" για την ανταλλαγή αρχείων, αλλά και να ταρακουνήσουν τη συσκευή τους για να δημιουργήσουν ένα αίτημα διαμοιρασμού. Αυτή η ελεγχόμενη προσέγγιση προσθέτει μια ενδιαφέρουσα, αν και όχι πολύ βολική, τροπή στη διαδικασία διαμοιρασμού.

Αυτή η λειτουργία θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη για τους χρήστες του WhatsApp, αν και με τις πρόσφατες ενημερώσεις του Quick Share των Google και Samsung, η αναγκαιότητά της μπορεί να μην ευθυγραμμιστεί με τις προσδοκίες της Meta. Το Nearby Share της Google και το Quick Share της Samsung πρόκειται να συγχωνευθούν σε μια ενιαία εφαρμογή με την ονομασία Quick Share. Αυτή η εξορθολογισμένη προσέγγιση θα απλοποιήσει τη διαδικασία αποστολής φωτογραφιών, αρχείων και κειμένου μεταξύ συσκευών Android.

Ωστόσο, η εισαγωγή μιας λειτουργίας στο WhatsApp για την ανταλλαγή αρχείων με κοντινούς χρήστες φέρνει τα δικά της πλεονεκτήματα. Αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται γρήγορα αρχεία με κοντινά άτομα, ιδανικό για καταστάσεις που απαιτούν μια γρήγορη και άμεση μεταφορά. Για παράδειγμα, μπορείτε να μοιραστείτε γρήγορα μια παρουσίαση με τους συναδέλφους σας σε μια συνάντηση χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, το απόρρητο και η ασφάλεια των χρηστών διατηρούνται, καθώς ο αριθμός τηλεφώνου παραμένει κρυμμένος σε όσους δεν έχουν επαφή κατά τη διάρκεια κάθε ανταλλαγής αρχείων. 

Η επερχόμενη λειτουργία ανταλλαγής αρχείων με κοντινούς χρήστες βρίσκεται επί του παρόντος στα σκαριά και αναμένεται να συμπεριληφθεί σε μια μελλοντική ενημέρωση της εφαρμογής. 

[via]

Loading