WhatsApp: Hear Once επιλογή στα φωνητικά μηνύματα

Εδώ και αρκετά χρόνια το WhatsApp προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να στέλνουν γραπτά μηνύματα, φωτογραφίες και videos που επιτρέπεται να δει ο παραλήπτης μόνο μία φορά προτού διαγραφούν αυτόματα και οριστικά από την συνομιλία. Τώρα, η δημοφιλής υπηρεσία επεκτείνει αυτήν την δυνατότητα και στα φωνητικά μηνύματα (voice messages).

Η διαδικασία είναι φυσικά πολύ απλή. Ηχογραφείς το φωνητικό μήνυμα πατώντας και κρατώντας πατημένο το εικονίδιο του μικροφώνου στη συνομιλία και στη συνέχεια πατάς στο κυκλικό εικονίδιο που περιλαμβάνει στο εσωτερικό του τον αριθμό 1 για να γίνει η αποστολή.

Όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των γραπτών μηνυμάτων, φωτογραφιών και videos, έτσι και στα φωνητικά μηνύματα υπάρχει τρόπος ο παραλήπτης να αποθηκεύσει το μήνυμα που έστειλες, π.χ. μέσω κάποιας audio recording εφαρμογής. Γι’ αυτό η Meta εξακολουθεί να προειδοποιεί τους χρήστες να στέλνουν τέτοιο υλικό μόνο σε ανθρώπους που πραγματικά εμπιστεύονται.

Σε περίπτωση που δεν έχει εμφανιστεί η λειτουργία στη συσκευή σας, ίσως θα χρειαστεί να περιμένετε μερικές ημέρες, καθότι λανσάρεται σταδιακά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Loading