Διέρρευσαν πληροφορίες για το Windows Phone 8 Apollo

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας Pocketnow αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με το νέο λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8 -γνωστό για την ώρα με κωδική ονομασία Apollo- έπειτα από καταλάθος διαροή video της Microsoft.

Ας τις δούμε αναλυτικά παρακάτω:

Σε επίπεδο hardware, η νέα πλατφόρμα θα παρέχει υποστήριξη για επεξεργαστές πολλαπλών πυρήνων, κάρτες μνήμης MicroSD και τέσσερις νέες υψηλές αναλύσεις οθόνης. Παράλληλα, θα υποστηρίζει την τεχνολογία NFC για mobile πληρωμές και δυνατότητες tap-to-share για διαμοιρασμό περιεχομένου ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες (σταθερούς υπολογιστές, laptops, tablets και smartphones).

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, το Windows Phone 8 θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft για υπολογιστές και tablets. Πράγματι το νέο λειτουργικό σύστημα θα αποτελέσει την πρώτη έκδοση που θα βασίζεται στο kernel του Windows 8, παρέχοντας κοινό κώδικα, ασφάλεια, υποστήριξη multimedia και γενικότερα παρόμοια εμπερία χρήσης.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δε θα προκαλέσει προβλήματα συμβατότητας με τις εφαρμογές των προηγούμενων εκδόσεων, με το Windows Phone 8 να υποστηρίζει περισσότερες από 100.000 εφαρμογές από το Marketplace.

Μεταξύ άλλων στο εξής θα υποστηρίζει native code, επιτρέποντας την εύκολη μεταφορά εφαρμογών σχεδιασμένων για iOS και Android. Όπως και στο Windows 8, στη νέα mobile πλατφόρμα θα δούμε επικοινωνία μεταξύ των εφαρμογών (app-to-app communication), ενώ αρκετά βελτιωμένη αναμένεται και η εφαρμογή Skype η οποία θα εξακολουθήσει να διατίθεται ξεχωριστά και όχι ενσωματωμένη στο OS.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι και η DataSmart η οποία υπόσχεται να παρέχει εύκολη παρακολούθηση των mobile δεδομένων και κατ' επέκταση τη μείωση της χρήσης τους. Τέλος, οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους από οποιαδήποτε πλατφόρμα μέσω του Skydrive.

To Windows Phone 8 (Apollo) αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους.

Loading