Υπό την απειλή της ΕΕ, η Apple επαναφέρει σε λειτουργία την Epic Games στο iOS

Μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της κατάργησης του developer λογαριασμού της Epic Games Sweden, με πρόσχημα την κατάφωρη παραβίαση των συμβάσεων, η Apple «γυρίζει το μπιφτέκι» και τον επαναφέρει κανονικά! Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την ανάπτυξη του Epic Games Store για το iOS στην Ευρώπη και την επίσημη επιστροφή, μεταξύ άλλων, του Fortnite στις συσκευές της εταιρείας.

Σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση της Apple για την κατάργηση του λογαριασμού της Epic Games, η ΕΕ αποφάσισε να διερευνήσει τους λόγους που οδήγησαν την εταιρεία του Cupertino σε αυτήν την απόφαση. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, οι αντιμαχόμενες πλευρές φαίνεται να έριξαν νερό στο κρασί τους υπό την διαιτητική εποπτεία της ΕΕ, για να λυθεί άμεσα το ζήτημα χωρίς δικαστικά μπλεξίματα και περαιτέρω απειλές. 

Από εκεί και πέρα, στο επικοινωνιακό σκέλος είναι αναμενόμενο η κάθε πλευρά να ισχυρίζεται τα δικά της. Η μεν Apple αναφέρει ότι η Epic Games συμφώνησε να συμμορφωθεί με τους κανόνες και τις πολιτικές της, γι' αυτό και επανέφερε τον developer λογαριασμό της, ενώ η Epic Games μιλά για την πρώτη μεγάλη νίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της εφαρμογής του Digital Markets Act, αλλά και δικαίωση των προσπαθειών της.

Αυτό που κρατάμε είναι ότι εντός του 2024 θα δούμε το Epic Games Store να καταφθάνει τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Loading