Την εξαγορά του ομίλου της Vodafone μέσα στο επόμενο έτος σχεδιάζει η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, AT&T, σύμφωνα με πληροφορίες που μας μεταφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Παρόλο που οι δύο εταιρείες δεν έχουν ξεκινήσει τις επίσημες διαπραγματεύσεις, η διοίκηση της AT&T ερευνά ποια στοιχεία του ενεργητικού της Vodafone θα μπορούσε να αποκτήσει η ίδια μέσα από μια ενδεχόμενη συμφωνία και ποια θα μπορούσαν να αγοραστούν από άλλες. Ο αμερικανικός κολοσσός, ο οποίος εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη βρετανική εταιρεία EE σαν εναλλακτικό στόχο, αναπτύσσει  στρατηγική για τις επιχειρήσεις της Vodafone στην Ευρώπη, όπου η υιοθέτηση του mobile broadband καθυστερεί όπως αναφέρει και τις ΗΠΑ.

Μάλιστα αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρα της AT&T για συγχώνευση της με τη Vodafone αφού σύμφωνα με πηγές νωρίτερα μέσα στη χρονιά προσπάθησε να προσεγγίσει τη Verizon Communications για να εξαγοράσει τις δραστηριότητες της Vodafone στην Ευρώπη. Η πρόταση της AT&T ήταν η Verizon να αποκτήσει την εταιρεία Verizon Wireless που η τελευταία έχει από κοινού με τη Vodafone και η εταιρεία American Movil να αποκτήσει μεγάλο μέρος του υπόλοιπου ενεργητικού της Vodafone. Παρ' όλα αυτά, η πρόταση της AT&T απορρίφθηκε από τη Verizon Communications με την αιτιολογία ότι ήταν πολύ περίπλοκη και ότι θα καθυστερούσε το σχέδιο της ίδιας για εξαγορά του μεριδίου (45%) που κατέχει η Vodafone στη Verizon Wireless.

Η οποιαδήποτε συμφωνία πάντως μεταξύ των δύο εταιρειών θα πρέπει να περιμένει μέχρις ότου ολοκληρωθεί η πώληση των μετοχών της Verizon Wireless από τη Vodafone η οποία υπολογίζεται κατά τις αρχές του 2014. Σε περίπτωση που η συγχώνευση των δύο εταιρειών πραγματοποιηθεί, θα έχουμε να κάνουμε με τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στον κόσμο με χρηματιστηριακή αξία άνω των $250 δισεκατομμυρίων και περισσότερους από 500 εκατομμύρια συνδρομητές.

[via]
Advertisements