Η Google σχεδιάζει την κυκλοφορία εφαρμογής κλώνου του Game Center για το Android [Φήμες]

game center

H Google σχεδιάζει την κυκλοφορία μιας εφαρμογής παρόμοια με το Game Center της Apple για το Android, σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες, την οποία η εταιρεία θεωρεί ζωτικής σημασίας για την ανάδειξή της στο χώρο του mobile gaming. Το Game Center της Apple επιτρέπει στους χρήστες iOS συσκευών (και σύντομα Mac συσκευών με το επερχόμενο Mountain Lion) να παίζουν με άλλους παίχτες σε όλο τον κόσμο μαζί με πληροφορίες επιδόσεων, leaderboards κτλπ.

Η αντίστοιχη εφαρμογή της Google αναμένεται να είναι παρόμοια σε λειτουργία και να ενσωματώνεται πλήρως με το κοινωνικό δίκτυο Google+. Η εφαρμογή θα παρέχει μια κεντρική υπηρεσία για την αγορά παιχνιδιών απλοποιώντας σε μεγάλο βαθμό την διαδικασία για τους developers.

To Android έχει κατακριθεί το τελευταίο διάστημα από developers που θεωρούν ότι το fragmentation στο software και hardware αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη ποιοτικών παιχνιδιών στην πλατφόρμα της Google. Από την άλλη το iOS παραδοσιακά αποδεικνύεται πολύ πιο κερδοφόρο για τους developers με πρόσφατη έρευνα να δείχνει ότι οι χρήστες iPhone ξοδεύουν πέντε φορές περισσότερα χρήματα σε παιχνίδια από τους χρήστες Android.

[via Electronista]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Android, Gaming, Google, Rumors. Bookmark the permalink.

Comments are closed.