Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είκοσι από τις μεγαλύτερες εταιρίες που κινούνται στο χώρο του Internet (όπως είναι οι Google, Facebook, Dailymotion κλπ.), έχουν υποβάλλει καταγγελία στο Ανώτατο Δικαστήριο (Conseil d’Etat) σχετικά με μια απόφαση της Γαλλικής Κυβέρνησης που θέλει κάθε μία από αυτές να διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα κάθε χρήστη για ένα χρόνο!

Όλα τα online καταστήματα και οι κοινωνικού περιεχομένου ιστοσελίδες (συμπεριλαμβανόμενων και αυτών που ασχολούνται με media) θα πρέπει να κρατούν ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών που αφορούν το χρήστη, όπως πλήρη ονόματα, usernames, passwords, ηλεκτρονικές διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω θα είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Αστυνομίας, εφορίας, τελωνείων και άλλων σωμάτων Ασφαλείας για ένα χρόνο, αφότου έχουν καταχωρηθεί για πρώτη φορά!

Ο Benoit Tabaka, της ASIC (French Association of Internet Community Services) δήλωσε:

Η ASIC καταγγέλει τη Γαλλική Κυβέρνηση  ενάντια στην απόφαση διατήρησης των δεδομένων σύνδεσης. Είναι μια απίστευτη απόφαση, η υποχρέωση να κρατάμε passwords και να τα δίνουμε στην Αστυνομία! Η απόφαση είναι προβληματική, αφού πάρθηκε χωρίς καμία συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”

Πολλές φορές κατηγορούμε τις εταιρίες ότι θέλουν να μας “φακελώνουν”, αλλά σε αυτή την περίπτωση, μάλλον παίρνουν το μέρος μας έστω και από σπόντα.

[πηγή Google]
Advertisements