Η ιστοσελίδα Fortune τονίζει ότι η πλατφόρμα της Intel για το επερχόμενο Google TV (θα περιλαμβάνεται στις νέες τηλεοράσεις Sony, σε Blu-ray players και στο set-top box της Logitech), θα χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή γραφικών PowerVR SGX535 τον οποίο συναντάμε και στα iPad, iPhone 3GS και iPod Touch τρίτης γενιάς.

Το Google TV, κατασκευάζεται από τις Logitech και Sony, περιλαμβάνει ένα System on Chip (SoC) σχεδιασμένο από την Intel, ενώ το αντίστοιχο που χρησιμοποιείται στο iPad είναι σχεδιασμένο με την αρχιτεκτονική ARM της Apple και κατασκευάζεται από την Samsung. Όμως, αμφότερα τα δύο SoC χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή γραφικών PowerVR, ο οποίος κατασκευάζεται από μία μικρή εταιρία, την Imagination Technologies, σημαντικοί επενδυτές της οποίας είναι οι Apple και Intel, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη η κοινή χρήση των προϊόντων της εταιρίας.

Εξάλλου, υπάρχουν αρκετές φήμες σχετικά με την διάθεση της Apple να επεκτείνει τη χρήση του λειτουργικού συστήματος iPhone OS σε νέες πλατφόρμες, όπως το Apple TV.

[πηγή Fortune]
Advertisements