Επιστήμονες δημιουργούν διαδραστικό πόστερ για ...φίλημα [Video]

poster

Επιστήμονες στο Keio University της Ιαπωνίας κατάφεραν και δημιούργησαν ένα σύστημα που μπορεί με βάση την απόσταση μεταξύ του χρήστη και της οθόνης να τροποποιεί την εικόνα ενός ανθρώπου.

Το σύστημα είναι πολύ απλό αφού χρησιμοποιεί έναν υπέρηχο αισθητήρα για να υπολογίζει την απόσταση μεταξύ του χρήστη και της οθόνης. Καθώς ο χρήστης πλησιάζει την οθόνη η φωτογραφία σταδιακά αλλάζει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η φωτογραφία μιας γυναίκας αναμένει ένα φιλί παίρνοντας την κατάλληλη στάση.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να σκεφτούν τρόπους για την εμπορική εκμετάλλευση της εφαρμογής αυτής που βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν μελλοντικά να συμπεριλάβουν και άλλα ερεθίσματα, όπως το άρωμα από το σαμπουάν από τα μαλλιά της γυναίκας, τη γεύση από τα χείλη ή ακόμα και ηχητικό απόσπασμα.

Σκέφτονται, μάλιστα, τη δημιουργία μιας iPad εφαρμογής που θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την κάμερα για αναγνώριση του προσώπου ή τον αισθητήρα φωτός για τον εντοπισμό σκιών από όταν ο χρήστης πλησιάζει την οθόνη. Οι επιστήμονες πιστεύουν πραγματικά ότι θα μπορούσαν να πείσουν pop idols να ποζάρουν για αυτή την εφαρμογή και να την πουλήσουν σαν ψηφιακό αυτόγραφο.

Και τι δεν κάνουν τελικά αυτοί οι Ιάπωνες.

 

Loading