[Δ.Τ.]

Από τις 4 Απριλίου τέθηκε σε κυκλοφορία το νέο χαρτονόμισμα των 50€ της σειράς «Ευρώπη». Εμφανισιακά διατηρεί τα χρώματα και το σχέδιο του πρώτου χαρτονομίσματος, ελαφρώς τροποποιημένα ώστε να ενσωματωθούν τα ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Τα παλαιά χαρτονομίσματα θα συνεχίσουν να εκδίδονται παράλληλα με τα νέα μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων και βέβαια θα διατηρήσουν την αξία τους απ’ αόριστον.

Στο νέο 50€ έχουν ενσωματωθεί ποικίλα χαρακτηριστικά ασφαλείας, με στόχο την προστασία από την παραχάραξη:

  • ειδικές μέθοδοι εκτύπωσης που προσδίδουν χαρακτηριστική αίσθηση στην αφή.
  • παράθυρο με προσωπογραφία της «Ευρώπης» ορατό και από τις δύο πλευρές, κ.α.

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας μπορούν να ανιχνευθούν από τους πολίτες με τρεις τρόπους: με την αφή, οπτικό έλεγχο στο φως και εξέταση μεταβαλλόμενων χαρακτηριστικών υπό γωνία.

Οι επαγγελματίες που συναλλάσσονται καθημερινά πλήθος χαρτονομισμάτων θα πρέπει να γνωρίζουν τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας για να διασφαλίζουν τις εισπράξεις τους.

Για την απόλυτη βεβαιότητα γνησιότητας θα πρέπει άμεσα να προμηθευτούν αναβαθμισμένους ανιχνευτές/καταμετρητές χαρτονομισμάτων ή να αναβαθμίσουν αυτούς που ήδη διαθέτουν, πριν προλάβουν επιτήδειοι παραχαράκτες να εκμεταλλευθούν αυτό το χρονικό κενό ασφαλείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, για τις αναβαθμίσεις ή τις ήδη ενημερωμένες και εγκεκριμένες από την ΕΚΤ συσκευές, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Novatron A.E. [210 6180865] καθημερινά 9 π.μ. - 6 μ.μ.

Advertisements