Μπορεί να περιμένουμε την cloud έκδοση του iTunes, αλλά όσοι θέλετε να έχετε streaming από τις συλλογές media που διαθέτετε, η Canonical δίνει στους χρήστες Mac ένα καλό λόγο να αλλάξουν συνήθειες.

Η εταιρία ετοιμάζεται να προσθέσει τη δυνατότητα streaming μουσικής στην συγχρονισμένη με cloud υπηρεσία Ubuntu One. Αυτή η υπηρεσία δημιουργήθηκε για να αυξήσει τη λειτουργικότητα του Ubuntu One Music Store, με την οποία ο χρήστης μπορεί να αγοράσει κάποιο τραγούδι και στη συνέχεια να το μεταφέρει σε οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με το λογαριασμό Ubuntu One του χρήστη.

Η υπηρεσία streaming του Ubuntu One βασίζεται στην open source πλατφόρμα Subsonic, και όταν ξεκινήσει η έκδοση beta οι χρήστες Ubuntu One θα μπορούν να μεταδίδουν αρχεία MP3 σε συσκευές Android, ενώ πιθανότατα θα δημιουργηθούν αντίστοιχες εφαρμογές για iOS και Windows Phone 7.

Εάν σας ενδιαφέρει, η Canonical ψάχνει για εθελοντές που θα δοκιμάσουν την υπηρεσία δωρεάν. Ωστόσο, όταν ξεκινήσει επίσημα, θα είναι προσβάσιμη μόνο με συνδρομή.

[πηγή ArsTechnica]
Advertisements