Επίσημο: Το Apple Vision Pro έρχεται σε περισσότερες χώρες

Το Apple Vision Pro έχει ενθουσιάσει πολλούς από όσους το έχουν δοκιμάσει, αλλά ένα σημαντικό ζήτημα που κρατάει τη συσκευή μακριά από τα χέρια των χρηστών είναι η διαθεσιμότητα, καθώς είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ. Αυτό πρόκειται να αλλάξει, όμως, με τον Tim Cook να επιβεβαιώνει ότι το headset θα κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον μία ακόμη χώρα φέτος: Στην Κίνα.

Η Apple έχει υπονοήσει στο παρελθόν μια ευρύτερη κυκλοφορία του Apple Vision Pro που θα έρθει το 2024, και μιλώντας στο China Development Forum στο Πεκίνο το Σαββατοκύριακο ο Tim Cook ανέφερε συγκεκριμένα την Κίνα ως μια από τις χώρες που θα αποκτήσουν το headset πριν από το τέλος του έτους.

Πέρα από την επιβεβαίωση ότι η κυκλοφορία στην Κίνα είναι στα σκαριά, ο Cook δεν αποκάλυψε συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας ή τιμολόγηση: ωστόσο, μια κυκλοφορία του Vision Pro εκτός των ΗΠΑ πριν από τον Ιούνιο του 2024 είχε υπονοηθεί από αναλυτές νωρίτερα φέτος, και είναι απίθανο η Κίνα να είναι η μόνη χώρα όπου θα κυκλοφορήσει.

Η Κίνα, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ μερικών άλλων, είναι περιοχές στις οποίες η Apple αναζητά να προσλάβει έναν "ειδικό ενημέρωσης εμπειρίας" για το Vision Pro. Όταν εντοπίστηκαν οι αγγελίες εργασίας, θεωρήθηκε ότι υπονοούσαν το πού θα ξεκινούσε η ευρύτερη κυκλοφορία του Vision Pro και η επιβεβαίωση του Cook για την Κίνα υποδηλώνει ότι αυτό μπορεί όντως να ισχύει.

Ως εκ τούτου, δεν θα μας εξέπληττε αν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία (και οι υπόλοιπες χώρες) έβλεπαν την κυκλοφορία του Apple Vision Pro περίπου την ίδια στιγμή με την Κίνα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, έχει προηγουμένως προτείνει ότι η Apple είναι πιθανό να κυκλοφορήσει το Vision Pro εκτός των ΗΠΑ πριν από το WWDC, το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιούνιο, οπότε μπορεί να απέχουμε μόνο ένα ή δύο μήνες από το να δούμε το Vision Pro στα χέρια περισσότερων χρηστών σε νέες αγορές. Για την Ευρώπη, πάντως, θα χρειαστεί σίγουρα να περιμένουμε μέχρι το 2025.

[via]

Loading