Huawei Pocket 2: Επίσημα το πρώτο clamshell foldable με τετραπλή κάμερα

Η Huawei παρουσίασε πριν από λίγη ώρα στην Κίνα το Huawei Pocket 2, το νέο αναδιπλούμενο clamshell με βελτιώσεις σε όλους τους τομείς. Πρόκειται για την πρώτη συσκευή της Huawei αυτού του τύπου που ενσωματώνει μεντεσέ waterdrop για μηδενικό κενό, ενώ είναι επίσης το πρώτο flip foldable στον κόσμο με τέσσερις κάμερες στην εξωτερική πλευρά του.

Στην εξωτερική πλευρά υπάρχει κυκλική οθόνη 1.15’’ ανάλυσης 340 x 340 σε συμμετρία με το επίσης κυκλικό camera module που φιλοξενεί τους 4 αισθητήρες κάμερας, ενώ εσωτερικά έχει τοποθετηθεί εύκαμπτη οθόνη OLED LTPO 6.94’’ με ανάλυση FHD+. Από την εξωτερική οθόνη ο χρήστης μπορεί να βλέπει ειδοποιήσεις ή να την χρησιμοποιεί για να βλέπει τον εαυτό του όταν παίρνει selfies με την κύρια κάμερα.

Από πλευράς hardware, η εταιρεία δεν αποκαλύπτει ποιον επεξεργαστή χρησιμοποιεί, αλλά πιθανότατα πρόκειται και πάλι για τον Kirin 9000S. Υπάρχει μνήμη RAM 12GB και θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με 256GB, 512GB ή 1TB αποθηκευτικό χώρο για το ευρύ κοινό, καθώς η έκδοση Pocket 2 Art με 16GB + 1TB θα είναι περιορισμένης κλίμακας. Παρά το compact μέγεθος, η Huawei κατάφερε να χωρέσει θάλαμο κενού και πληθώρα από επιστρώσεις γραφίτη για καλύτερη ψύξη της συσκευής.

Σε ό,τι αφορά τις κάμερας, έχουμε κύριο αισθητήρα 50MP f/1.6 OIS + 12MP f/2.2 ultrawide + 8MP f/2.4 telephoto (3x οπτικό zoom) OIS + 2MP UV. Ο τελευταίος αισθητήρας λαμβάνει πληροφορίες από το υπεριώδες φάσμα για να σου δίνει χρήσιμες συμβουλές (π.χ. να φορέσεις αντηλιακό ή να εντοπίζει κηλίδες και σημάδια από τον Ήλιο στο δέρμα σου).

Τέλος, το Huawei Pocket 2 υποστηρίζει αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία μέσω του δικτύου Beidu, διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 4520mAh με φορτιστή 66W (40W ασύρματη φόρτιση) και λειτουργικό σύστημα HarmonyOS 4.

Οι πωλήσεις ξεκινούν από σήμερα στην Κίνα σε αποχρώσεις Tahititan Gray, Rococo White, Purple και Black από τα 7499 yuan (περίπου €960)

Loading